Acasa InternationalBasarabia Chiril Gaburici a fost desemnat pentru funcția de premier al Moldovei

Chiril Gaburici a fost desemnat pentru funcția de premier al Moldovei

scris de M. BÂTCĂ
196 Afisari

Președintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, l-a desemnat pentru funcția de premier pe candidatul Partidului Liberal Democrat (PLDM), Chiril Gaburici, informează Unimedia.

 Chiril Gaburici a fost desemnat pentru funcția de premier

Chiril Gaburici a fost desemnat pentru funcția de premier

Conform Constituției, noul premier desemnat trebuie să solicite într-un termen de 15 zile votul de încredere al Parlamentului pentru lista Cabinetului și pentru programul de guvernare.

Președintele Timofti a decis desemnarea lui Chiril Gaburici în urma consultărilor cu formațiunile parlamentare, după ce ultimul premier desemnat, Iurie Leancă, nu a reușit să obțină votul de încredere al legislativului de la Chișinău.

După terminarea consultărilor, liderul Partidului Democrat (PD), Marian Lupu, a declarat că această formațiune va susține candidatura propusă de Partidul Liberal Democrat (PLDM), în timp ce liderul Partidului Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM), Igor Dodon, a spus că partidul său nu va sprijini niciun candidat propus la funcția de premier de către alianța minoritară și a cerut alegeri anticipate.

Potrivit Constituției Republicii Moldova, dacă în termen de 45 de zile de la eșuarea numirii noului executiv parlamentul nu acceptă candidatul propus de președintele țării, legislativul este dizolvat și sunt anunțate alegeri anticipate.
Candidatul la funcţia de prim-ministru Chiril Gaburici, s-a născut pe 23 noiembrie 1976 în satul Logăneşti, raionul Hânceşti. După un şir de manageri străini a fost primul moldovean din conducerea companiei „Moldcell”. În 2012 a plecat la Azercell, Azerbaidjan, companie pe care a condus-o până la sfârșitul anului 2014. Potrivit presei azere, lui Gaburici i-a expirat contractul și nu a mai dorit să-l prelungească.
„Am reuşit până acum să realizez programul minim: am sădit copacul, am săpat fântâna, mi-am construit casa, mi-am găsit o soţie extraordinară, cu care creştem doi feciori dragi…şi… am fost numit în fruntea unei afaceri de milioane la doar 31 ani”, a declarat anterior Gaburici.
Gaburici este economist de profesie şi un împătimit al tehnologiilor noi şi maşinilor sportive.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult