Acasa InternationalBasarabia Chirtoacă – 50,6%. Dodon – 49,4%. Rezultate finale la alegerile din Moldova

Chirtoacă – 50,6%. Dodon – 49,4%. Rezultate finale la alegerile din Moldova

scris de D.S.S.
2 afisari

Comisia Electorală Centrală a anunțat că voturile exprimate în municipiul Chişinău la al doilea tur de scrutin au fost numărate integral.Liberalul Dorin Chirtoacă a câştigat alegerile pentru primăria Chişinău cu 50,6 la sută din voturi, a anunţat Consiliul Electoral de Circumscripţie, după procesarea tuturor voturilor. Contracandidatul lui comunist, Igor Dodon, a obţinut 49,4 la sută.

Chirtoaca a castigat alegerile la Chisinau

Este timpul să ducem schimbarea până la capăt. Mulţumim tuturor locuitorilor municipiului Chişinău, care au înregistrat cea mai mare prezenţă la un scrutin local. Mulţumim celor care ne-au susţinut dezinteresat şi, totodată, mulţumim celor care au votat împotriva contracandidatului nostru. Este opţiunea lor şi o respectăm„, a declarat Chirtoacă, după anunţarea rezultatelor, relatează Jurnal de Chişinău.

Potrivit Comisiei Electorale Centrale, rata de participare la vot a fost de 59,6 la sută , respectiv cu 3 puncte procentuale mai mare decât în primul tur al alegerilor locale, din 5 iunie.

Dorin Chirtoaca (foto pl.md)

Dorin Chirtoaca (foto pl.md)

Noul primar a promis că de acum încolo capitala R.Moldova va reveni la normalitate „fără circ şi show-uri politice„.

În perioada 2011-2015 voi fi primarul tuturor, indiferent de opţiunea politică a locuitorilor. Să punem umărul cu toţii şi să aducem în ordine primăria şi restanţele care mai sunt„, a adăugat Chirtoacă.

El a subliniat că în aceste alegeri lupta a fost grea şi complicată şi le-a mulţumit celor care l-au sprijinit în această campanie. Noul primar ales a declarat că această victorie o consacră „tuturor luptătorilor pentru libertate şi dreptate„.

Chirtoacă a ținut să le mulțumească și colegilor din PLDM și PD, în special lui Vlad Filat și Marian Lupu. „Din acest moment Alianța pentru Integrarea Europeană este mult mai puternică. Obiectivele noastre devin mult mai reale. E timpul să fim împreună pentru a duce schimbarea până la capăt. Trebuie să continuăm proiectele începute, dar și să creăm altele noi„, a spus primarul.
Chirtoacă a avut și un îndemn pentru contracandidatul său. I-ași recomanda lui Dodon să nu se isterizeze, să se calmeze și să se apuce de lucru. Sperăm că PCRM și candidatul acesui partid vor ține cont de voința locuitorilor muncipiului Chișinău și începând cu ziua de azi să intrăm în normalitate, fără circ, fără show-uri și fără manipularea opiniei publice., a enunțat liberalul.
Duminică s-a desfăşurat cel de-al doilea tur al scrutinului pentru desemnarea primarilor, în 512 localităţi din Republica Moldova, inclusiv la Chişinău, unde s-au înfruntat actualul primar liberal Dorin Chirtoacă şi candidatul Partidului Comuniştilor (PCRM), Igor Dodon.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult