Acasa InternationalBasarabia UPDATE Chişinău – S-ar putea organiza turul al doilea

UPDATE Chişinău – S-ar putea organiza turul al doilea

scris de M.A.
1 afisari

UPDATE 15.20: După centralizarea a 52% dintre voturile exprimate, situaţia este următoarea: Igor Dodon, candidatul PCRM, a fost votat de 51,35%, iar candidatul PL, Dorin Chirtoacă, de 44,32%. Sunt indicii din ce în ce mai clare că jocurile nu sunt făcute şi se va ajunge la organizarea unui al doilea tur de scrutin.

Rezultate preliminare la Chisinau

Rezultate preliminare la Chisinau (dupa centralizarea a 52% dintre voturi)

În urma numărării paralele efectuată de Promo-Lex, la Chişinău, comunistul Igor Dodon a acumulat 48,35% din sufragii, iar liberalul Dorin Chirtoacă – 46,76%. O numărătoare paralelă a fost făcută şi de PL, care spune că se va ajunge la turul al doilea.

Chirtoaca si Dodon (unimedia.md)

Chirtoaca si Dodon (unimedia.md)

Promo-Lex a avut observatori delegaţi la 190 de secţii de votare din toată ţara. Potrivit reprezentanţilor Promo-Lex, acest număr de observatori a acoperit 10% din secţiile de votare, ceea ce a asigurat rezultate reprezentative, cu o marjă de eroare de 0,5%, scrie Jurnal.md. Totodată, observatorii Promo-Lex au înregistrat în 13% din situaţii cazuri de violenţe sau intimidare a alegătorilor, 24% de situaţii de influenţă a alegătorilor, în 3% din situaţii sigiliile urnelor de vot aveau probleme, iar în 4% din situaţii păstrarea buletinelor de vot nu era în siguranţă deplină.

Candidatul PL, Dorin Chirtoacă, a declarat pentru ProTv că, în Chişinău va avea loc turul al doilea de scrutin. „Conform numărătorii paralele efectuate de către Partidul Liberal, rezultatul este de 46 la sută pentru Chirtoacă şi 47 la sută pentru Dodon”, a adaugat candidatul PL. El a mai precizat că aşteaptă rezultatele finale pentru a avea o reacţie. „După ce vor fi prezentate rezultatele finale, nu doar pe sectoarele Capitalei, ci pe intreg municipiul, vom veni cu declaraţii”, a spus Chirtoacă.

De cealaltă parte, candidatul PCRM, Igor Dodon, a declarat pentru Unimedia că şi PCRM efectuează o numărătoare paralelă, dar nu a oferit mai multe detalii. „Tot ce pot să vă spun că datele noastre sunt diferite de cele ale PL. Rezultatele la fel sunt în favoarea mea”, a conchis acesta.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult