Acasa InternationalBasarabia Chişinău: Comuniştii vor demiterea ambasadorului Reniţă. S-a declarat român

Chişinău: Comuniştii vor demiterea ambasadorului Reniţă. S-a declarat român

scris de M.A.
260 Afisari

Partidul Comuniştilor din Republica Moldova a cerut vineri rechemarea ambasadorului de la Bucureşti, Iurie Reniţă pentru că s-ar considera român.

Iurie Renita - Agerpres

Iurie Renita (foto: Agerpres)

Deputatul comunist Sergiu Stati a declarat vineri în plenul parlamentului că ambasadorul ‘şi-a permis declaraţii care contravin statalităţii Republicii Moldova‘, transmite Agerpres.

El a cerut şi audierea ministrului afacerilor externe şi integrării europene, Iurie Leancă ‘să explice dacă declaraţiile lui Iurie Reniţă reprezintă poziţia oficială a Ministerului’.

Iurie Reniţă a declarat într-un interviu pentru România Liberă că vorbeşte limba română şi a lăsat să se înţeleagă că se consideră român: “Îmi vine foarte greu să vorbesc în numele generaţiilor viitoare şi nu ar fi corect să o privăm de acest drept legitim: avem acelaşi fundament istoric, cultural şi lingvistic. Sunt adeptul abordărilor în stil german – să trăim mai bine şi să punem în practică obiectivele şi proiectele comune curente, dar şi de perspectivă, inclusiv cele elucidate mai sus. În context, trebuie să recunosc că vorbesc limba română, iar părinţii mei, ambii, s-au născut români, de unde şi clarificarea de rigoare vis-à-vis de apartenenţa mea etnică”.

1 comentariu

NELIDA 02-12-2011 - 22:10

Ce prostie mai accentuiaza partidul comunistilor. Este posibil sa puna astfel problema cand numele de Iurie e pur moldovenesc si el declara ca e roman ca si toti basarabenii de altfel.Este important locul unde s-a nascut si daca e ambasadorul R.Moldova este sigur ca este moldovean pentruca a plecat de aici.Toti basarabenii sunt romani chiar si D-l fost presedinte care nu mai poate dormii din cauza ca ambasadorul este roman.Eu zic D-lor este bine sa cautati pacea intotdeauna si sa umblati dupa ea .

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS