Acasa InternationalBasarabia Chişinău. Ghimpu, exclus din conducerea Parlamentului

Chişinău. Ghimpu, exclus din conducerea Parlamentului

scris de C.P.
8 afisari

Mihai Ghimpu, fost preşedinte al Parlamentului din Republica Moldova şi fost preşedinte interimar al statului moldovean, a fost exclus vineri de majoritatea parlamentară din funcţia de membru al Biroului Permanent al legislativului.

Dorin Chirtoaca condamna puciul impotriva lui Ghimpu. O marsavie

Chişinău. Ghimpu, exclus din conducerea Parlamentului

Excluderea lui Ghimpu s-a făcut la propunerea lui Ion Hadârcă, fost şef al fracţiunii parlamentare a Partidului Liberal pe care îl conduce Ghimpu. Grupul parlamentar al PL s-a divizat în primăvara când Hadârcă, împreună cu şapte deputaţi, au părăsit partidul. Grupul lui Hadârcă intenţionează să constituie un partid şi face parte din Coaliţia Pro-Europeană, în vreme ce Partidul Liberal a trecut în opoziţie.

Hotărârea de a-l exclude pe Ghimpu a fost votată la limită, de 44 din cei 87 de deputaţi prezenţi la şedinţă. Nici un alt parlamentar nu va putea ocupa locul lăsat liber de excluderea lui Ghimpu. Numărul membrilor Biroului Permanent a fost redus de la 14 la 13 parlamentari.

Potrivit Agerpres, Mihai Ghimpu nu a fost prezent în timpul dezbaterilor, dar colegii săi de partid au criticat dur iniţiativa.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult