Acasa InternationalBasarabia Chişinău. Mesagerul în limba rusă încinge Parlamentul

Chişinău. Mesagerul în limba rusă încinge Parlamentul

scris de M.A.
3 afisari

Comuniştii de la Chişinău sunt nemulţumiţi de faptul că Mesagerul în limba rusă, de la televiziunea publică Moldova 1, a fost mutat la ora 23.00.

Mesager

În acelaşi timp şi preşedintele de onoare al PD, Dumitru Diacov s-a arătat nemulţumit de acest lucru. „Solicităm doar ca Teleradio-Moldova să asculte şi opinia noastră, să găsim un echilibru”, a menţionat Diacov, citat de 24h.md.

La rândul său, deputatul liberal Corina Fusu a declarat că totul s-a făcut conform legii. Ora 19.00 este ora de vârf, astfel emisiunile trebuie să fie prezentate în limba oficială de stat. Totodată liderul liberal Mihai Ghimpu spune că limba rusă nu mai este demult oficială, iar URSS a murit demult. „Pe timpul URSS nu era Mesagerul”, i-a replicat comunistul Vadim Mişin. „Nici ştiri nu erau”, a continuat Ghimpu.

Principalul jurnal de ştiri în limba română, la postul public de televiziune „Moldova 1”, a fost mutat de la ora 21.00 la ora 19.00. Buletinul de la ora 21.00 nu a dispărut, doar că a devenit mai scurt, în timp ce Mesagerul în limba rusă a fost mutat la ora 23.00. În plus zilnic sunt difuzate încă două buletine de ştiri în limba rusă, inclusiv la ora 17.00.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult