Acasa InternationalBasarabia Chisinau: Partidele din AIE participa separat la alegerile prezidentiale din toamna

Chisinau: Partidele din AIE participa separat la alegerile prezidentiale din toamna

scris de Ziua Veche
10 afisari

.Partidele din Alianta pentru Integrare Europeana vor merge separat in alegerile prezidentiale, fiecare cu propriul candidat la functia de sef al statului, transmite Jurnal.md.


Presedintele interimar, Mihai Ghimpu, liderul Partidului Liberal, sustine ca PL va participa separat la prezidentiale. „Nu vad o problema sa avem propriul candidat”, spune Ghimpu. Mai mult decat atat, actualul presedinte interimar nu exclude ideea de a fi candidatul liberalilor la fotoliul de sef al statului. „Daca poporul o sa ma vrea, eu nu pot sa refuz poporul”, asa a spus Ghimpu.

La randul sau, presedintele Partidului Liberal Democrat, Vlad Filat, sustine ca inca nu a fost luata decizia finala in privinta candidatului la fotoliul de presedinte din partea PLDM. „Cu certitudine insa vom avea candidat”, a dat asigurari Filat.

Si Partidul Democrat este decis sa inainteze la prezidentiale propriul canidat. „Am spus anterior ca Partidul Democrat va merge desinestatator. Nu suntem singurii care au spus acest lucru”, declara liderul PD, Marian Lupu.

Unicul lider al AIE care pare sa mai sustina ideea unui candidat comun al Aliantei la prezidentiale este Serafim Urechean. „Cred ca AIE, in numele viitorului tarii, trebuie sa vina cu un candidat unic, sa depasim capriciile de grup”, sustine liderul Aliantei „Moldova Noastra”.

Alegerile prezidentiale in Republica Moldova ar putea avea loc in noiembrie 2010, in cazul in care va fi organizat un referendum consitutional in aceasta toamna, in urma caruia populatia ar alege ca presedintele trebuie sa fie ales de popor, prin vot direct, si nu in Parlament, cum a fost pana acum.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult