Acasa InternationalBasarabia Chisinau: Referendum constitutional in septembrie si alegeri parlamentare si prezidentiale in noiembrie

Chisinau: Referendum constitutional in septembrie si alegeri parlamentare si prezidentiale in noiembrie

scris de Ziua Veche
8 afisari

.Alianta pentru Integrare a prezentat joi pozitia oficiala cu privire la referendumul constitutional si data alegerilor anticipate si prezidentiale. Astfel, referendumul va avea loc in luna septembrie, iar alegerile, in noiembrie, transmite Jurnal.md.


Liderii coalitiei de la guvernare au organizat o conferinta de presa comuna cu secretarul general al Consiliului Europei, Thorbjørn Jagland, care se afla joi intr-o vizita la Chisinau, la invitatia presedintelui interimar, Mihai Ghimpu. Secretarul general al CE s-a intalnit, separat, atat cu deputatii din AIE, cat si cu cei din Partidului Comunistilor. 

„Asa cum spune norma constitutionala, Parlamentul trebuie dizolvat si organizate alegeri anticipate. Astfel, AIE a decis ca alegerile parlamentare si cele prezidentiale vor avea loc concomitent la inceputul lunii noiembrie”, a declarat Mihai Ghimpu, care a completat ca, la inceputul lui septembrie va fi organizat referendum national pentru modificarea art. 78, cu privire la modul de alegere a presedintelui. „Sunt sigur ca oamenii vor alege ca presedintele sa fie ales prin vot direct”, a spus Ghimpu.

4 comentarii

Matei 01-12-2010 - 15:54

Consider ca politicienii nostri s-au purtat admirabil de acest 1 decembrie. Nimic de reprosat.

jan dinu 01-12-2010 - 17:15

Prea multa tziganie
In aceasta rumanie ..
Locul cel mai potrivit
Unde totul e ciordit !

Cu mizeria umana
Totizi asteapta de pomana
Imputiti dar parfumati …
Asta-i shatra din Kakarpati !

JD-USA

ermaxer 01-12-2010 - 22:40

10 mai ar trebui sa fie ziua nationala a Romaniei!A fost pana in 1947….

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult