Acasa InternationalBasarabia UPDATE Chişinău: Turul doi, o certitudine

UPDATE Chişinău: Turul doi, o certitudine

scris de M.A.
2 afisari

UPDATE 14.15: Comisia Electorală Centrală a anunţat că a finalizat procedura de prelucrare a proceselor verbale de la alegerile din 5 iunie în municipiul Chişinău. Comunistul Igor Dodon a acumulat 48,07% din voturi. Liberalul Dorin Chirtoacă a obţinut 46,51%. Se va organiza un al doilea tur de scrutin.

Dorin Chirtoaca si Igor Dodon merg in turul doi (foto 24h.md)

Dorin Chirtoaca si Igor Dodon merg in turul doi (foto 24h.md)

Datele registrului electronic direct al Comisiei Electorale Centrale arată că, după procesarea a 96% din buletinele de vot din Chişinău, candidatul PCRM Igor Dodon a acumulat 48,68% din sufragii, iar candidatul PL, Dorin Chirtoacă – 46,10%. În consecinţă, devine tot mai sigură variantă organizării unui al doilea tur de scrutin, aşa cum anunţase liberalul Dorin Chirtoacă, dar şi Promo-Lex.

Preliminare-Chisinau-96 la suta

Potrivit datelor plasate pe serverul CEC, până la ora 07.00 au fost procesate aproape toate buletinele de vot din capitala Republicii Moldova, transmite Moldpres. Datele electronice arată că, aşa cum anunţaseră mai mulţi analişti politici, după începerea procesării datelor din suburbii s-a înregistrat o sădere a scorului candidatului PCRM.

După numărarea a 95,33% din buletine, PCRM va obţine cele mai multe mandate de consilier. Pentru echipa comuniştilor în consiliul municipal au optat – 46,82%. Pentru echipa de consilieri PL au votat 31,55% din alegători, pentru cea a PLDM – 13,70%,

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult