Acasa InternationalBasarabia Chişinău: Unirea cu România, în statutul PNL

Chişinău: Unirea cu România, în statutul PNL

scris de M.A.
10 afisari

Noul statul politic al PNL, care are drept obiectiv politic unirea Republicii Moldova cu România, va trebui să fie acceptat de Ministerul Justiţiei al R Moldova, după o decizie a Curţii de Apel Chişinău.

Chişinău: Unirea cu România, în statutul PNL

Chişinău: Unirea cu România, în statutul PNL

„Este prima oară în istoria de 20 de ani a Republicii Moldova când se permite, prin instanţa de judecată, unui partid să înregistreze un obiectiv politic unionist”, a declarat pentru Agerpres, liderul PNL de la Chişinău, Vitalia Pavlicenco. Hotărârea Curţii de Apel poate fi atacată într-o instanţă ierarhic superioară, dar Vitalia Pavlicenco şi-a exprimat speranţa că Ministerul Justiţiei nu va recurge la acest drept.

„Dacă în timpul regimului comunist era de înţeles să se meargă până la capăt, ar fi uluitor şi consternant ca o guvernare liberal-democrată să meargă până în pânzele albe împotriva unionismului”, a declarat liderul PNL. Surse din cadrul Ministerului Justiţiei au declarat că instituţia va analiza decizia Curţii de Apel şi va decide dacă o va ataca sau nu în instanţa superioară.

PNL din Republica Moldova a decis în decembrie 2011 modificarea statutului politic al partidului, care să prevadă în mod expres unirea cu România ca obiectiv politic al formaţiunii. Ministerul Justiţiei de la Chişinău a refuzat atunci să înregistreze noua formă a statutului.

PNL Moldova - Vitalia Pavlicenco

PNL Moldova - Vitalia Pavlicenco

3 comentarii

jose 03-07-2012 - 22:04

traiasca romania mare !!!

Liviu 03-07-2012 - 23:07

Cam raruti … Si nu vor cam mult ?! Adica si Transnistria si cele 2 judete din sud ?!

haril 04-07-2012 - 08:22

Incepand de ieri,03.07.2012, unirea Basarabiei cu Romania este o chestiune de timp scurt,aceasta unire va fi realizata in cadrul CSI. Mare fericire…

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult