Candidează de la PMP pe listele pentru Diaspora | Ziua Veche
Acasa InternationalBasarabia Cine candidează de la PMP pe listele pentru Diaspora

Cine candidează de la PMP pe listele pentru Diaspora

scris de Z.V.
8 afisari

Partidele lucrează intens în prezent la formarea listelor pentru alegerile parlamentare din 11 decembrie. Constănțeanul Doru Dendiu s-a înscris în competiția internă a PMP pentru un mandat în Parlamentul României, că reprezentant al Basarabiei.

Doru Dendiu

Doru Dendiu

Dendiu se înscrie pentru cele șase locuri rezervate pentru diaspora. A fost corespondent al TVR între 2007 – 2011 în Republica Moldova, din 2011 este președintele organizației Republica Moldova a PMP. S-a născut la Constanța, a absolvit liceul „Mircea cel Bătrân” și, din 1990, a fost jurnalist, colaborând în acea perioadă cu mai multe publicații centrale de prestigiu. S-a mutat la Chișinău în 2007 și, în 2011, a obținut cetățenia Republicii Moldova, acordată prin decret prezidențial de Mihai Ghimpu!

Președintele organizației județene a PMP, Claudiu-Iorga Palaz, susține că îl cunoaște pe Doru Dendiu și salută entuziasmul „popularilor” de a se înscrie pe liste.

„Se depun candidaturi și, la Constanța, am de gând să solicit votul organizației pentru cei care doresc să candideze, să nu fie o desemnare, a hotărât Palaz și atât, nu! Vreau să consult organizația pentru cei care vor fi pe liste înscriși. Ca cerințe, în primul rând, cum a spus președintele Băsescu, să aibă un job, care mi se pare cel mai pertinent, pe sabia lor, să nu poată fi deloc „agățați”. E o cerință foarte în regulă și, bineînțeles, să nu aibă probleme cu legea, să aibă o imagine bună. În general, sunt oameni care nu au făcut multă politică sau care nu au fost neapărat vizibile public. (…) Termenul final (pentru definitivarea listelor – n.r.) este 15 septembrie, dar, dacă mă întrebi pe mine, nu cred că se vor definitiva atunci, ne vom întinde spre sfârșitul lunii”, a spus Claudiu Palaz, pentru TOMIS NEWS.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult