Acasa InternationalBasarabia Cine candidează de la PMP pe listele pentru Diaspora

Cine candidează de la PMP pe listele pentru Diaspora

scris de Z.V.
12 afisari

Partidele lucrează intens în prezent la formarea listelor pentru alegerile parlamentare din 11 decembrie. Constănțeanul Doru Dendiu s-a înscris în competiția internă a PMP pentru un mandat în Parlamentul României, că reprezentant al Basarabiei.

Doru Dendiu

Doru Dendiu

Dendiu se înscrie pentru cele șase locuri rezervate pentru diaspora. A fost corespondent al TVR între 2007 – 2011 în Republica Moldova, din 2011 este președintele organizației Republica Moldova a PMP. S-a născut la Constanța, a absolvit liceul „Mircea cel Bătrân” și, din 1990, a fost jurnalist, colaborând în acea perioadă cu mai multe publicații centrale de prestigiu. S-a mutat la Chișinău în 2007 și, în 2011, a obținut cetățenia Republicii Moldova, acordată prin decret prezidențial de Mihai Ghimpu!

Președintele organizației județene a PMP, Claudiu-Iorga Palaz, susține că îl cunoaște pe Doru Dendiu și salută entuziasmul „popularilor” de a se înscrie pe liste.

„Se depun candidaturi și, la Constanța, am de gând să solicit votul organizației pentru cei care doresc să candideze, să nu fie o desemnare, a hotărât Palaz și atât, nu! Vreau să consult organizația pentru cei care vor fi pe liste înscriși. Ca cerințe, în primul rând, cum a spus președintele Băsescu, să aibă un job, care mi se pare cel mai pertinent, pe sabia lor, să nu poată fi deloc „agățați”. E o cerință foarte în regulă și, bineînțeles, să nu aibă probleme cu legea, să aibă o imagine bună. În general, sunt oameni care nu au făcut multă politică sau care nu au fost neapărat vizibile public. (…) Termenul final (pentru definitivarea listelor – n.r.) este 15 septembrie, dar, dacă mă întrebi pe mine, nu cred că se vor definitiva atunci, ne vom întinde spre sfârșitul lunii”, a spus Claudiu Palaz, pentru TOMIS NEWS.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult