Acasa InternationalBasarabia Colaborare între ministerele Culturii din România şi Moldova

Colaborare între ministerele Culturii din România şi Moldova

scris de M.A.
1 afisari

Ministrul Culturii şi Patrimoniului Naţional, Kelemen Hunor, şi omologul său din Republica Moldova, Boris Focşa, au semnat, marţi, la Chişinău, un acord de colaborare între cele două ministere.

Kelemen Hunor si Boris Focsa (Agerpres)

Kelemen Hunor si Boris Focsa (foto: Agerpres)

Acordul va asigura cadrul strategic şi juridic pentru colaborarea dintre instituţiile culturale din cele două state, precum şi pentru elaborarea proiectelor comune pentru toate domeniile culturale, a declarat, într-o conferinţă de presă, Kelemen Hunor, citat de Agerpres. Potrivit acestuia, instituţiile culturale din cele două state au avut şi până acum o colaborare reuşită, dar care poate fi aprofundată şi intensificată. El a mai precizat că în baza acestui acord Ministerul Culturii şi Patrimoniului Naţional şi instituţiile culturale din România vor avea posibilitatea să ofere expertiză colegilor din Republica Moldova. Boris Focşa a calificat semnarea acordului drept un eveniment important pentru cultura Republicii Moldova, mulţumind României pentru sprijinul şi consultanţa pe care o oferă în dezvoltarea Culturii. Ministrul de la Chişinău a menţionat necesitatea continuării sprijinului în domenii precum armonizarea legislaţiei Republicii Moldova.

Ambasadorul României la Chişinău, Marius Lazurcă, a declarat presei că acest acord se întemeiază pe o ‘realitate foarte vie’ a colaborării culturale dintre creatorii şi instituţiile culturale de pe cele două maluri ale Prutului.Negocierea acordului de colaborare dintre ministerele Culturii din România şi Republica Moldova a durat aproximativ un an.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult