Acasa InternationalBasarabia Colaborare pe Prut pentru stoparea contrabandei cu tigari

Colaborare pe Prut pentru stoparea contrabandei cu tigari

scris de Ziua Veche
47 afisari

.Aproximativ 125.000 de pachete de tigari de contrabanda au fost descoperite intr-un autocamion care incerca sa treaca la sfarsitul saptamanii trecute prin punctul vamal Giurgiulesti-Galati. Tigarile, in valoare de aproape 500 de mii de lei, erau ascunse in locuri special adaptate in autocamionul care era inchiriat. Potrivit procurorilor, soferul autocamionului, dar si managerul agentului economic care a inchiriat autocamionul au fost retinuti pentru 72 de ore. In acest caz a fost pornita urmarirea penala pentru tentativa de contrabanda comisa de doua sau mai multe persoane.


De la inceputul anului 2010, Procuratura Generala din Republica Moldova a declansat 7 cauze penale sub aspectul comiterii contrabandei cu tigari, dintre care 2 au fost finalizate, iar una deja – expediata in instanta de judecata.

Angajatii Directiei investigare a fraudelor a Ministerului Afacerilor Interne, in colaborare cu colegii din MAI Romania, in cadrul unui acord de colaborare, semnat recent intre autoritatile politienesti, la initiativa partii moldovenesti si cu implicarea directa a politistilor din Romania, au descoperit, intr-o cladire industriala din Onesti, judetul Bacau, o linie clandestina de fabricare a tigaretelor. Atat cei patru muncitori depistati de politisti la fata locului, cat si cei patru proprietari ai afacerii clandestine sunt cetateni ai Republicii Moldova.

In perioada aprilie – iulie 2010 au fost retinute in vederea confiscarii 10.000.000 tigarete (500.000 pachete) de diferite marci (de provenienta Ucraina si Republica Moldova), introduse in mod fraudulos peste frontiera de stat pe teritoriul vamal al Romaniei. Prejudiciul intermediar stabilit doar pentru aceste capturi se ridica in acest moment la suma de 5.000.000 de lei (echivalentul a peste 1.000.000 Euro).

Activand in baza unui plan bilateral de cooperare semnat intre Serviciul Vamal al Republicii Moldova si Autoritatea Nationala a Vamilor din Romania, in luna iulie 2010, au fost inregistrate primele rezultate a activitatii comune de contracarare a fraudelor vamale la frontiera moldo-romana. Directorului general al Serviciului Vamal, Tudor Balitchi, si omologul sau din Romania, seful Autoritatii Nationale a Vamilor din Romania, Radu Traian Marginean, au semnat la data de 24 iulie un Plan bilateral de cooperare, care are drept scop corelarea si coordonarea procedurilor de control vamal si eficientizarea masurilor antifrauda implementate de autoritatilor vamale din cele doua tari

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS