Acasa InternationalBasarabia Comuniştii de la Chişinău contestă acordul militar cu România

Comuniştii de la Chişinău contestă acordul militar cu România

scris de B.C.R
5 afisari

Partidul Comuniştilor din Republica Moldova contestă la Curtea Constituţională acordul de cooperare militară dintre Chişinău şi Bucureşti, a anunţat deputatul PCRM Artur Reşetnicov pe pagina sa de Facebook .

Gabriel Oprea şi Vitalie Marinuţa

Gabriel Oprea şi Vitalie Marinuţa

‘Acest acord vine în contradicţie cu Constituţia noastră, deoarece a fost aprobat cu mai puţin de o jumătate din voturile deputaţilor şi, cel mai important, este că el contravine statutului de neutralitate al Republicii Moldova‘, precizează Reşetnicov.

La rândul său, secretarul executiv al PCRM Iurie Muntean a declarat pentru Interfax.az că aprobarea acordului menţionat ‘este o crimă contra statalităţii RM’. ‘În Constituţie se spune că Moldova are statutul de stat neutru. Cu toate acestea, guvernanţii din ţară sunt gata, sub orice pretext, pentru o perioadă nelimitată de timp şi cu obiective neclare, să dea voie militarilor români să intervină pe teritoriul R. Moldova. Aceasta nu se va întâmpla’, a spus Muntean.

UNIMEDIA aminteşte că Parlamentul de la Chişinău a ratificat Acordul dintre Guvernul Republicii Moldova şi Guvernul României privind cooperarea în domeniul militar la finele lunii iunie. Legea a fost adoptată cu votul a 51 de deputaţi din majoritatea parlamentară. Actul stabileşte cadrul legal necesar cooperării între guvernele ambelor state, îşi propune intensificarea colaborării în domeniile neacoperite în Acordul interministerial existent, care sunt importante pentru dezvoltarea şi construcţia forţelor armate naţionale.

În aprilie 2012, ministrul român al Apărării Naţionale, Gabriel Oprea, şi omologul său moldovean, Vitalie Marinuţa, au semnat Acordul între Guvernul României şi Guvernul Republicii Moldova privind cooperarea în domeniul militar.

1 comentariu

UnUL 09-08-2013 - 23:21

De ce nu se spânzură ăștia în bloc?

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult