Acasa InternationalBasarabia Conducerea comunista, urmarita penal de Parchetul General

Conducerea comunista, urmarita penal de Parchetul General

scris de Ziua Veche
4 afisari

.Procuratura Generala acuza conducatorii PCRM de escrocherie si a inceput urmarirea penala in acest sens. Potrivit procurorilor, reprezentantii PCRM, prin inselaciune si abuz de incredere, i-au determinat pe fostii proprietari ai unui imobil din strada Nicolae Iorga, din Chisinau, sa aprobe vanzarea cladirii la un pret diminuat. Reprezentantii PCRM resping acuzatiile si califica actiunile PG drept un atac inainte de alegeri, informeaza Moldpres.


Potrivit serviciului de presa al Parchetului General, procurorii au examinat circumstantele instrainarii imobilului amplasat pe strada Nicolae Iorga 11 – fosta proprietate a Asociatiei Obstesti „Casa Lucratorilor invatamintului Public din Chisinau”. In urma controalelor, angajatii PG au constatat ca reprezentantii PCRM, prin inselaciune si abuz de incredere, i-au determinat pe membrii Asociatiei sa aprobe vinzarea incaperilor amplasate pe o suprafata de 0,179 ha la un pret excesiv de mic.

Conform PG, in scopul dobandirii ilicite a imobilului, reprezentantii PCRM i-au asigurat pe fostii proprietari ca vor finanta Asociatia din mijloacele bugetului de stat, vor procura un autobuz organizatiei obstesti si vor acorda alte diverse beneficii, inclusiv privatizarea de catre Asociatie a suprafetei de 186,1 metri patrati din imobilul situat in municipiul Chisinau, bulevardul Stefan cel Mare 200.

Procurorii sustin ca incheierea contractelor de vanzare-cumparare a cotelor parti de 16% si, respectiv 22,28%, din imobilul mentionat a fost realizata ca rezultat al presiunilor exercitate asupra membrilor, inclusiv direct asupra presedintelui Asociatiei de catre conducerea PCRM, ce ocupa inalte functii de raspundere in stat. Pe cazul dat, PG a inceput urmarirea penala pe faptul escrocheriei savarsita in proportii deosebit de mari.

Solicitat de Moldpres, juristul PCRM, Sergiu Sarbu, a calificat actiunile PG drept o denigrare a imaginii opozitiei parlamentare inainte de alegeri. „Este un atac direct asupra PCRM, iar contractele pentru achizitionarea imobilului din Nicolae Iorga 11 sunt legale”, a spus Sarbu. Anterior Parchetul General a mai examinat legalitatea achizitionarii de catre PCRM si a altor imobile.

 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult