Acasa InternationalBasarabia Cum a pus mana clanul Voronin pe Moldasig

Cum a pus mana clanul Voronin pe Moldasig

scris de Ziua Veche
4 afisari

„Intreprinderea „Moldasig”, cea mai eficienta structura economica, controlata de catre stat, lider pe piata asigurarilor, a fost cumparata la pret de nimic ca urmare a unui scenariu bine pus la punct de catre un grup criminal, protejat din culoarele Preşedintiei”, relateaza cotidianul Timpul de la Chisinau.

In cadrul unei investigatii realizata de catre ziarul Timpul este demonstrata implicarea fiului lui Vladimir Voronin In preluarea şi Instrainarea celei mai profitabile afaceri din domeniul asigurarilor. Potrivit sursei metionate la 27 decembrie 2002, „In scopul maririi accesului la piata de asigurari a Intreprinderilor de stat”, guvernarea comunista fondeaza Compania de asigurari „Moldasig” SRL. Imediat dupa fondare, conducerea comunista obliga toate institutiile de stat – şi nu numai – sa Incheie contracte de asigurare doar cu aceasta companie, antrenând In acest proces ministerele şi administratia publica locala.

Intre timp, valoarea de piata a „Moldasig” a crescut vertiginos, se urmarea un singur scop – Instrainarea ulterioara a acesteia şi obtinerea dividendelor financiare, care urmau sa fie directionate In conturile din strainatate ale fiului lui Voronin. „Motivul implicarii lui Oleg Voronin, In mod deschis, In afacerea „Moldasig”, este evidenta, aparuse o modalitate practic legala de a scoate din tara sume considerabile, fara a achita nimic In bugetul tarii”, mai precizeaza Timpul.

 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS