Acasa InternationalBasarabia Curtea Constitutionala de la Chisinau a decis renumararea voturilor

Curtea Constitutionala de la Chisinau a decis renumararea voturilor

scris de Ziua Veche
4 afisari

.Curtea Constituţională a Republicii Moldova a decis vineri renumărarea voturilor de la alegerile parlamentare din 28 noiembrie, la cererea comuniştilor. Comuniştii au solicitat renumărarea voturilor, acuzând mai multe încălcări la întocmirea proceselor verbale după votare, precum şi diferenţe mari între datele prezentate de secţiile de votare şi numărarea paralelă efectuată de PCRM. Cererea comuniştilor a fost susţinută şi de trei candidaţi independenţi, transmite Agerpres.


După aproximativ patru ore de dezbateri, Curtea a decis în unanimitate renumărarea voturilor, care trebuie să se producă în decurs de şapte zile. ‘Probele prezentate de comunişti au fost destul de convingătoare’, a anunţat după şedinţă preşedintele Curţii Constituţionale, Dumitru Pulbere, spunând că există contradicţii între datele prezentate de Comisia Electorală Centrală şi ale comuniştilor.
Reprezentantul comuniştilor Sergiu Sârbu a declarat că în urma renumărării nu este exclus ca formaţiunea sa să obţină voturi în plus. El, de asemenea, nu a exclus ca în cazul depistării unor fraude majore să solicite anularea scrutinului parlamentar. ‘Fraudele masive s-au produs până la introducerea buletinelor în urna de vot’, a declarat el.

Preşedintele Comisiei Electorale Centrale, Eugeniu Ştirbu a refuzat să comenteze decizia Curţii, spunând că instituţia pe care o coordonează este obligată să o îndeplinească. În urma alegerilor parlamentare anticipate din 28 noiembrie PCM a obţinut 42 de mandate de deputat, Partidul Liberal Democrat – 32, Partidul Democrat – 15 şi Partidul Liberal – 12.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult