Acasa InternationalBasarabia De ce a fost reţinut şeful poliţiei moldovene la Moscova

De ce a fost reţinut şeful poliţiei moldovene la Moscova

scris de M.A.B.
16 afisari

Şeful interimar al Inspectoratului General de Poliţie (IGP) din Republica Moldova, Gheorghe Cavcaliuc, a fost reţinut timp de trei ore, marţi, pe aeroportul Domodedovo din Moscova, după ce a fost confundat cu un infractor dat în urmărire internaţională.

Gheorghe CavcaliucGheorghe Cavcaliuc, care călătorea spre Minsk, împreună cu ministrul moldovean de Interne, Oleg Balan, a fost reţinut de poliţia rusă pe aeroportul Domodedovo, din Moscova, relatează site-ul Unimedia.info.

Cavcaliuc a fost reţinut iniţial pe motiv că ar exista anumite probleme cu paşaportul său. Ulterior, grănicerii ruşi şi-ar fi motivat decizia prin faptul că acesta ar semăna cu o persoană dată în urmărire internaţională.

După trei ore a fost eliberat, iar agenţii Serviciului rus de Securitate (FSB) au prezentat scuze pentru confuzie, a declarat Cavcaliuc pentru Publika TV.

La rândul său, ministrul moldovean al Afacerilor Interne, Oleg Balan, a declarat pentru Unimedia că este vorba despre o neînţelegere.

„Actualmente suntem împreună cu delegaţia la Aeroport. Mergem la Minsk. Este vorba despre o neînţelegere, ne vom clarifica. Nimeni nu este reţinut. Vom veni cu o declaraţie oficială dacă va fi necesar”, a precizat Balan.

Oficialii au luat apoi avionul către capitala Belarusului, unde urmau să participe la reuniunea ordinară a Consiliului Miniştrilor Afacerilor Interne ai statelor membre CSI.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult