Acasa InternationalBasarabia De ce iubim Romania?

De ce iubim Romania?

scris de Ziua Veche
1 afisari

Castigatorii concursului de clipuri video si aplicatii multimedia “De ce iubesc Romania”, organizat de Departamentul pentru Romanii de Pretutindeni au ajuns in tara si cei 75 de tineri romani din 10 tari ale lumii vor avea parte de  mai multe excursii. In perioada urmatoare, castigatorii vor parcurge un traseu prin tara plecand din Bucuresti spre Curtea de Arges, Brasov, Sinaia, Suceava, Putna, Iasi, Tulcea si Sulina.

 

In programul primei zile a traseului sunt cuprinse vizite la manastirea Curtea de Arges, parcurgerea Transfagarasanului cu popasuri la Vidraru, Balea Lac si Balea Cascada, vizitarea Brasovului si a Branului. A doua zi va aduce in program castelul Peles, Sinaia, Lacul Rosu, cheile Bicazului si lacul Bicaz, participantii urmand a innopta la Suceva.

Ultima zi a excursiei va prilejui participarea la slujba de Sfanta Marie la manastirea Putna, vizitarea Sucevei, a Centrului Cultural Eminescu de la Ipotesti si a celor mai importante obiective cultural – turistice ale Iasului. Luni, 16 august, castigatorii concursului „De ce iubesc Romania” vor ajunge la Sulina, unde pana pe 23 august, se va desfasura cea de-a V-a editie a scolii de vara „Comunitati romanesti si identitate europeana”. Pe parcursul celor sapte zile, acestia vor participa la dezbateri, discutii, concursuri si se vor intalni cu reprezentanti ai statului roman cu atributii in domeniul romanilor de pretutindeni.

Clipurile video si aplicatiile multimedia participante la concursul “De ce iubesc Romania” pot fi vizionate pe pagina de youtube a DRP:  sau pe cea de facebook .  

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult