Acasa InternationalBasarabia Din 2011, basarabenii ar putea sa-si redobandeasca cetatenia romana in 5 luni

Din 2011, basarabenii ar putea sa-si redobandeasca cetatenia romana in 5 luni

scris de Ziua Veche
1 afisari

.Incepand cu anul viitor redobandirea cetateniei romane va fi posibila in cel mult 5 luni. O promisiune in acest sens a facut la Radio Vocea Basarabiei, senatorul roman Viorel Badea. Potrivit oficialului, pana acum Romania nu a reusit sa ofere cetatenie in termenii stabiliti de legislatie din cauza crizei economice. Criza, a spus Viorel Badea, nu a permis Romaniei sa prevada resurse pentru angajari in institutiile de stat, inclusiv in cele ce se ocupa de procesarea actelor de redobandire a cetateniei. Senatorul roman sustine insa ca in scurt timp aceasta problema va fi rezolvata si ca pana in luna noiembrie curent, vor fi studiate toate cererile restante.


„In mod normal in luna noiembrie, noi ar trebui sa terminam toate dosarele restante, inclusive pe cele din anul trecut, dar mai cele ce vin dintre 2004 si 2007. Eu sunt convins ca incepand din ianuarie 2011 vom intra intr-o logica normal si in ceea ce priveste perioada de solutionare a acestor dosare de cetatenie.”, a declarat senatorul. Senatorul roman Viorel Badea mai spune ca autoritatile de la Bucuresti discuta in prezent despre simplificarea procedurii de redobandire a cetateniei si ca unele modificari la legislatie in acest sens, ar putea fi adoptate la inceputul anului viitor. „Eu personal si alti colegi de-ai mei, consideram ca dosarul este prea stufos. Nu consider ca in acest moment cazierul judiciar reprezinta o necessitate pentru obtinerea cetateniei. Cazierul judiciar, dupa parerea mea poate fi adus atunci, cand trebuie sa-ti ridici pasaportul pentru a fi pus la dosarul fiecarui cetatean, pentru ca trebuie sa stim si ce istoric a avut acest cetatean. Dar eu nu cred ca acum e chiar atat de necesar sa se aduca cazierul judiciar pentru ca de multe ori se poate intampla sa se elibereze un cazier, dar datorita intarzierilor institutionale sa trebuiasca sa fie reinoit dupa o perioada si intri intr-un cerc vicios din care uneori nu mai poti iesi.”, a spus Viorel Badea. Senatorul roman reprezinta in Parlamentul de la Bucuresti romanii din Europa si Asia, iar la inceputul anului curent si-a deschis un Birou parlamentar la Chisinau pentru a consulta cetatenii in diferite probleme pe care le intampina in relatiile cu Romania.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult