Acasa InternationalBasarabia Directorul serviciului de informatii din R.Modova, invitat in SUA de CIA

Directorul serviciului de informatii din R.Modova, invitat in SUA de CIA

scris de Ziua Veche
1 afisari

.O delegatie a Serviciului de Informatii si Securitate al Republicii Moldova, condusa de directorul Gheorghe Mihai, se afla intr-o vizita de documentare in SUA, in perioada 27-30 iulie, la invitatia Agentiei Centrale de Informatii (CIA), unde se va familiariza cu experienta serviciilor speciale americane in asigurarea securitatii nationale, regionale si internationale.


Saptamana aceasta, Colegiul Serviciului de Informatii si Securitate a luat in dezbatere activitatea institutionala in vederea realizarii obiectivelor principale pentru anul curent si redefinirii unor prioritati, in raport cu evolutiile mediului intern si extern in care decurge procesul asigurarii securitatii de stat a Republicii Moldova. Intrunirea s-a desfasurat in format largit, cu participarea conducerii subdiviziunilor operative ale aparatului central si celor teritoriale.
In legatura cu procesul de modernizare a Serviciului, membrii Colegiului au discutat despre viitoarea Conceptie de activitate a SIS, proiectul careia urmeaza sa fie elaborat si discutat la una din sedintele apropiate. Transformarile institutionale vor avea ca scop sporirea eficientei activitatii pentru a asigura o securitate functionala a Republicii Moldova, garanta respectarea principiilor statului de drept si alinierea SIS la standardele structurilor informative europene.

Mihai-Razvan Ungureanu, directorul SIE, s-a aflat in perioada 15-17 iulie, la invitatia lui Gheorghe Mihai, directorul SIS, intr-o vizita de lucru la Chisinau. In timpul intalnirii, s-a stabilit ca relatiile de parteneriat vor fi extinse, iar interactiunea dintre Serviciul de Informatii Externe al Romaniei si Serviciul de Informatii si Securitate al R. Moldova, in cadrul comunitatilor informative europene, va fi aprofundata. De asemenea, s-a accentuat necesitatea intensificarii schimbului de informatii pe probleme de interes comun.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult