Acasa InternationalBasarabia Dmitri Rogozin: Independenţa Transnistriei şi Unirea cu România

Dmitri Rogozin: Independenţa Transnistriei şi Unirea cu România

scris de M.A.B.
14 afisari

Independenţa Transnistriei, cu protecţie din Rusia, şi perspectiva unirii Republicii Moldova cu România – destul de zgârcit în declaraţii la Chişinău, vice-premierul rus Dmitri Rogozin şi-a dezlegat limba, la Tiraspol.

Evgheni Sevciuk si Dmitri Rogozin

Evgheni Sevciuk si Dmitri Rogozin

Chemările spre unirea cu România, care vin de la Chişinău sunt lipsite de logică şi denotă o închipuire distorsionată a istoriei. Când cei 200 de ani de relaţii moldo-ruse sunt considerate drept ocupaţie, există cazuri de presiuni asupra limbii ruse, multe lucruri par a fi o ofensă directă. Pentru principiul de statalitate trebuie să lupţi şi, dacă Moldova vrea să lupte, atunci, statalitatea se va fortifica. Dacă apar idei de unire cu România, atunci, vrei nu vrei, Moldova va fi nevoită să accepte dorinţa Transnistriei de a avea o viaţă de sine stătătoare”, a declarat oficialul rus.

În prezent, nu există claritate politică în ceea ce ţine de scopurile şi obiectivele conducerii de la Chişinău, inclusiv ale celor care pledează pentru unirea cu România. Iată de ce chestiunea ce ţine de statutul Transnistriei, de colaborarea care poate fi între Tiraspol şi Chişinău nu este o chestiune de actualitate”, a mai spus Dmitri Rogozin.

Noi ne dorim ca Transnistria să stea sigur pe picioare şi să fie nu doar politic de sine stătătoare, dar şi economic”, a afirmat vice-premierul rus, citat Olvia Press, preluată de Unimedia.md. „Militarii ruşi se vor afla aici atât timp cât va fi nevoie pentru ca republica să se întărească. şi, sub presiunea cuiva, noi de aici nu avem de gând să plecăm”, a întărit Dmitri Rogozin.

„Timp de 20 de ani, republica moldovenească nistreană (n. red. – separatistă) s-a afirmat ca o entitate economică şi spirituală mândră şi de sine stătătoare. Voi v-aţi apărat libertatea, securitatea, deci independenţa. Acum aveţi un preşedinte tânăr, energic. Salutăm aceste schimbări şi suntem dispuşi să vă ajutăm. Vom face cunoştinţă cu toate probleme voastre, astfel, ca odată reîntorşi la Moscova, să începem să le rezolvăm”, le-a transmis Dmitri Rogozin liderilor separatişti de la Tiraspol.

2 comentarii

kapa 18-04-2012 - 15:48

ce are transnistria cu rusia e vaca si chilotii,sa ne declaram si noi niste sate de deportati romani din siberia drept teritorii romanesti,asta e aroganta ruseasca,cred ca lor sli revine tot ,asta e vina moliciunii statelor europene si in primul rand a germaniei si apoi a frantei,acum rusia face ceea ce a facut germania lui hitler prin rapturile teritoriale care au dus la al doilea razboi mondial,acum nu vedeti si apoi va caiti,va fii prea tarziu,imperiul agresiv al rusiei infloreste sub blanda voastra acceptiune,halal uniune europeana.

Fanel Stefan 18-04-2012 - 16:31

RUSNAC

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult