Acasa InternationalBasarabia Dmitri Rogozin: Moldova e un coteţ

Dmitri Rogozin: Moldova e un coteţ

scris de M.A.B.
7 afisari

Vicepremierul rus Dmitri Rogozin consideră că Republica Moldova e un coteţ.

Dmitri Rogozin

Nici nu am deschis gura, şi în coteţ s-a făcut zarvă”, a scris pe Twitter vicepremierul rus Dmitri Rogozin, reacţionând ironic la reacţia Chişinăului faţă de recenta sa numire ca reprezentant special al Kremlinului pentru Transnistria. Demnitarul rus a inserat şi un link al unui articol publicat luni în Nezavisimaia Gazeta, intitulat “Rogozin a aruncat în aer formatul transnistrean”, în care este relevată nemulţumirea Chişinăului faţă de noile împuterniciri ale vicepremierului rus. Diplomaţia de la Chişinău s-a declarat surprinsă de desemnarea vicepremierului rus Dmitri Rogozin ca reprezentant special al Kremlinului pentru Transnistria.

Chişinăul a subliniat că întreprinde acţiunile corespunzătoare prin canale diplomatice pentru a obţine clarificările de rigoare pe marginea acestei decizii care vizează direct o parte componentă a Republicii Moldova.

Conducerea Rusiei l-a desemnat pe vicepremierul Dmitri Rogozin în funcţiile de preşedinte al părţii ruse în Comisia interguvernamentală de cooperare economică cu Republica Moldova şi de reprezentant special al Kremlinului pentru Transnistria, întrucât acordă o importanţă deosebită dezvoltării relaţiilor cu Chişinăul, a explicat luni Ministerul rus al Afacerilor Externe.

Acordând o importanţă deosebită dezvoltării relaţiilor multilaterale cu Republica Moldova, conducerea rusă a decis să-l numească pe vicepremierul Dmitri Rogozin preşedinte al părţii ruse în Comisia interguvernamentală pentru cooperare economică dintre Rusia şi Republica Moldova şi reprezentat al preşedintelui rus pentru Transnistria”, se arată într-un comunicat de presă al MAE rus.

2 comentarii

kapa 27-03-2012 - 16:14

si porcul cine este mai tovarasu’ ofiter?

un roman verde 27-03-2012 - 18:11

Daca Moldova e cotet, ma-ta Rusie ce e, kamarad Rogozin? Cumva o cocina?

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult