Acasa InternationalBasarabia Dodon şi comuniştii: Vor să înlocuiască tricolorul cu “drapelul lui Ştefan cel Mare”

Dodon şi comuniştii: Vor să înlocuiască tricolorul cu “drapelul lui Ştefan cel Mare”

scris de M.A.B.
12 afisari

Socialistul Igor Dodon propune comuniştilor lui Voronin organizarea unui referendum pentru înlocuirea tricolorului R Moldova cu „drapelul lui Ştefan cel Mare”.

Moldova bicolor comunisti

Vor să înlocuiască tricolorul cu "drapelul lui Ştefan cel Mare"

Potrivit liderului socialiştilor Igor Dodon (n. red. – plecat din partidul comuniştilor), PSRM optează pentru oficializarea „simbolicii tradiţionale moldoveneşti”. „Drapelul lui Ştefan cel Mare este arborat pe toate sediile Partidului socialiştilor, pentru a sublinia caracterul moldovenesc al istoriei noastre, al statului şi al poporului. De aceea, le propunem colegilor din PCRM să accepte iniţiativa socialiştilor de a organiza un referendum naţional privind schimbarea simbolicii de stat”, a afirmat joi Igor Dodon. „Socialiştii sunt gata să convingă moldovenii de oportunitatea istorică a acestui gest”, a adăugat Dodon, citat de Moldpres.

De asemenea, grupul socialiştilor din Parlamentul Republicii Moldova a înregistrat joi o iniţiativă legislativă prin care cere să fie interzisă organizarea manifestaţiilor care „pun în pericol integritatea ţării”, cu referire directă la marşul unionist care a avut loc duminică la Chişinău.

„Scopul iniţiativei legislative este de a interzice partidele politice să organizeze acţiuni şi manifestaţii ce ar pune în pericol integritatea naţională, precum Marşul Unirii”, a declarat Dodon. El s-a arătat convins că mai multe partide politice îl vor susţine. „Cei ce se declară statalişti ne vor susţine. Cu atât mai mult cu cât asemenea manifestări contravin articolului 41 din Constituţie. Articol ce prevede că partidele şi alte organizaţii social-politice care, prin scopurile ori prin activitatea lor, militează împotriva pluralismului politic, a principiilor statului de drept, a suveranităţii şi independenţei, a integrităţii teritoriale a Republicii Moldova, sunt neconstituţionale”, a adăugat socialistul fost comunist.

Comisia de heraldică: Arborarea drapelului roş-albastru cu cap de bour, profanare a drapelului de stat

Comisia naţională de heraldică de la Chişinău afirmă că arborarea drapelului roş-albastru în faţa sediilor autorităţilor publice din R Moldova constituie o profanare a drapelului de stat (n.red. – tricolorul). Joi, Consiliul Municipal Bălţi a decis să ceară Comisiei de heraldică înregistrarea drapelului respectiv, promovat de forţe politice de stânga (n.red. – socialişti şi comunişti).

„Utilizarea publică a drapelului bicolor în context cu Drapelul de Stat al Republicii Moldova poate fi calificată drept un act de profanare a Drapelului de Stat şi de incitare la abolirea acestuia”, se spune într-o notă oficială a Comisiei de heraldică. Aceasta mai constată că steagul bicolor „a fost utilizat în ultimii ani în cadrul unor acţiuni cu caracter politic, organizate de Partidul Comuniştilor, fiind declarat fals drept drapel al Moldovei medievale”.

În ultima perioadă, arborarea drapelului roş-albastru în faţa sediilor autorităţilor locale a fost observată în mai multe raioane.

1 comentariu

Stefan Pop 29-03-2012 - 19:14

Asistam la o alta incercare de minimalizare a Statului dintre Prut si Nistru, stat cat de cat independent.
De buna seama se naste intrebarea asupra semnificatiei celor doua culori sau ce legatura au ele cu „statalitatea” teritoriului dintre Prut si Nistru. Adevarat este ca lipseste o culoare: cea alba. La nevoie si atunci cand conditiile internationale permit se poate „insera” cea de a treia culoare in Drapel: culoarea alba!
Uite asa se pot procopsi bietii basarabeni cu drapelul Maicii Rusia. De aici pana la „apeluri furtunoase de unire” cu Rusia nu mai este decat un pas.
Un pas mic!
Europa nici nu va observa macar schimbarea. Iar daca totusi cineva se va sesiza… ce mare branza!
Locuitorii dintre Prut si Nistru din mandra Basarabie se vor inclina tacuti spre Rasarit.
De data aceasta cu voia lor!

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult