Acasa InternationalBasarabia Dorin Chirtoacă, cel mai influent politician de peste Prut VIDEO

Dorin Chirtoacă, cel mai influent politician de peste Prut VIDEO

scris de M.A.
3 afisari

Dorin Chirtoacă, actualul primar al municipiului Chişinău şi contracandidat al comunistului Igor Dodon în alegerile din 19 iunie, este cel mai influent politician al lunii mai din Republica Moldova, potrivit topului elaborat de către Centrul de cercetări strategice şi consultanţă politică Politicon.

Dorin Chirtoaca (foto pl.md)

Dorin Chirtoaca (foto pl.md)

Dorin Chirtoacă a obţinut 197 de puncte şi opt note de zece din partea experţilor, devansându-l în premieră pe prim-ministrul Vlad Filat, aflat pe primul loc în cele cinci luni de monitorizare. „Chirtoacă este indiscutabil favoritul cursei. Alegerile s-au transformat în simbol politic, de rezultatul cărora depinde imaginea Republicii Moldova în exterior”, a spus Anatol Ţăranu, Preşedintele Centrului de cercetări strategice şi consultanţă politică Politicon. Pe poziţia a 7-a în topul celor mai influenţi politicieni din luna mai s-a situat Preşedintele Partidului Liberal, Mihai Ghimpu. În top 50 cei mai influenţi politicieni se mai regăsesc Ion Hadârcă (locul 16), Preşedintele Fracţiunii parlamentare PL, Oleg Cernei (locul 20), consilier municipal PL, deputaţii PL Ana Guţu, Valeriu Munteanu, Corina Fusu, Vlad Lupan, miniştri Anatolie Şalaru, Vitalie Marinuţa (ministrul Apărării).

Primii 10 în clasament sunt:

1. Dorin Chirtoacă

2. Vlad Filat

3. Igor Dodon

4. Marian Lupu

5. Iurie Leancă

6. Vladimir Voronin

7. Mihai Ghimpu

8. Valentina Buliga

9. Iurie Ciocan

10. Vlad Plahotniuc

Topul celor 50 cei mai influenţi politicieni ai lunii este realizat în baza opiniilor a 23 de experţi politici, analişti, ziarişti şi sociologi, care le dau în fiecare lună politicienilor note de la 0 la 10. Criteriile după care au fost apreciaţi politicienii sunt influenţa reală asupra deciziilor politice majore din R. Moldova, popularitatea publică, vizibilitatea în sursele media, precum şi perspectivele politice. Cei 50 de politicieni au fost selectaţi din lista de 100 de participanţi, care, în fiecare lună, se completează cu persoane noi.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult