Acasa InternationalBasarabia Dorin Chirtoaca cere deblocarea strazii lui Oleg Voronin

Dorin Chirtoaca cere deblocarea strazii lui Oleg Voronin

scris de Ziua Veche
1 afisari

.Primarul Chisinaului, Dorin Chirtoaca, a solicitat Serviciului Politiei Rutiere sa deblocheze strada Ciocarliei din capitala R. Moldova. Primaria a cerut sa fie ridicata bariera, pentru a permite accesul cetatenilor pe strada unde locuieste fiul fostului presedinte, scrie Unimedia.md.


Potrivit legii, toate strazile din municipiul Chisinau sunt publice. Prin urmare, este ilegal ca o persoana fizica sau juridica sa instaleze bariere prin care sa fie limitat accesul in zona. De asemenea, instalarea unor astfel de bariere impiedica si accesul pompierilor, a ambulantei si a politiei pentru a interveni in caz de necesitate, potrivit Jurnal.md. Deocamdata nu se stie daca daca va fi scos si semaforul privat al lui Oleg Voronin, instalat in fata casei sale in urma cu doi ani. Cu toate ca responsabilii de la politia rutiera recunosc ca este ilegal ca o persoana privata sa detina telecomanda de la un semafor, dispozitivul funcioneaza in continuare dupa bunul plac al lui Voronin Jr. De asemenea, inainte de instalarea semaforului, strada Ciocarliei, unde se afla firma sa – “Moldconstruct Market”- a fost transformata ilegal in strada principala, cu ajutorul unor indicatoare rutiere, relateaza aceeasi sursa.

Primaria municipiului Chisinau a sesizat organele de drept ca in strada Ciocarliei a fost privatizat ilegal un teren de 2,04 ha. Astfel, bugetul capitalei a fost prejudiciat de aproximativ 30 de milioane de lei, suma echivalenta cu bugetul anual alocat reparatiei drumurilor in capitala R. Moldovei. Primarul Dorin Chirtoaca a depus miercuri marturie la Centrul de Combatere a Crimelor Economice si Coruptiei (CCCEC) in acest caz.

0 comentariu

FORESKIN 02-12-2010 - 03:46

…are nume oltenesc…

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult