Acasa InternationalBasarabia Dupa vin si fructe, Rusia cauta nod in papura si carnii importate din Republica Moldova

Dupa vin si fructe, Rusia cauta nod in papura si carnii importate din Republica Moldova

scris de Ziua Veche
4 afisari

.Serviciul rus de Supraveghere Veterinara a inasprit controlul exporturilor de carne de vita provenita din Republica Moldova. Asta dupa ce Rosselhoznadzor ar fi depistat substante nocive in produsele din carne, provenite de la intreprinderea Mistor-Bras din Ungheni. Totodata, Serviciul sanitar rus a impus restrictii asupra importurilor de carne provenite de la 14 fabrici din sase tari. Interdictiile au fost impuse pentru doua companii americane, trei spaniole, trei intreprinderi olandeze, patru fabrici germane si doua companii din Franta si Polonia, scrie StireaZilei.md.


Dupa cum a relatat ZiuaVeche.ro, Federatia Rusa a impus restrictii la importurile de vinuri si legume si fructe din Republica Moldova. La sfarsitul luni august, reprezentantii Ministerului Agriculturii si Industriei Alimentare au convocat intr-o sedinta producatorii autohtoni de fructe si legume, pentru a discuta despre decizia Rusiei de a interzice importul acestor produse. Sedinta s-a desfasurat cu usile inchise, scrie Jurnal.md. „Din 177 de exportatori care aveau dreptul sa duca fructe si legume in Rusia, doar 36 mai au voie sa faca asta. Lista de 36 a fost stabilita de rusi, dar nimeni nu cunoaste aceste firme”, a declarat reprezentantul unei firme, care a participat la sedinta. „Rusii pretind ca marfa noastra depaseste normele admisibile in ceea ce priveste pesticidele si nitratii. Firmele cu care colaboram noi nu au avut pretentii in acest sens si nici nu stiu de aceasta interdictie”, a spus aceeasi sursa. Un alt reprezentant al exportatorilor, care a iesit de la sedinta, a mentionat ca zeci de TIR-uri cu fructe si legume sunt blocate in vama Chisinau. De asemenea, Ministrul Agriculturii si Industriei Alimentare, Valeriu Cosarciuc, a declarat ca a cerut Serviciului de Informatii si Securitate sa faca investigatii vizavi de unele din cele 33 de firme, care au fost autorizate de autoritatile rusesti sa exporte fructe si legume in Federatia Rusa.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult