Acasa InternationalBasarabia UPDATE Elena Udrea: ‘Drumul vinului’ poate lega România de Republica Moldova – FOTO

UPDATE Elena Udrea: ‘Drumul vinului’ poate lega România de Republica Moldova – FOTO

scris de Ziua Veche
12 afisari

Drumul vinului este un proiect turistic comun care va lega România de Republica Moldova, Moldova de România şi de Europa, a declarat sâmbătă, la Staţiunea viti-vinicolă Pietroasele, ministrul Turismului, Elena Udrea, informează Agerpres.


Ministrul Elena Udrea a participat la lansarea unui nou produs turistic, culesul tradiţional al viei, la care a luat parte şi ambasadorul Republicii Moldova la Bucureşti, Iurie Reniţă.

”Pe lângă promovarea turismului viti-vinicol şi a traseelor de turism viti-vinicol, tip Drumul cramelor sau Drumul vinului, ne-am gândit că ar fi nemaipomenit dacă şi reprezentanţii Republicii Moldova, prin dl ambasador, ar fi aici, pentru că Drumul vinului poate lega România de Moldova, Moldova de România şi de Europa”, a spus Elena Udrea.

Ea a amintit că săptămâna aceasta au fost puse bazele colaborării dintre ministerul Turismului şi Agenţia de turism din Republica Moldova pentru a crea acest produs turistic, Drumul vinului.

Ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Elena Udrea, a declarat, pe 23 septembrie, că doreşte crearea unei destinaţii turistice comune România-Republica Moldova pentru promovarea turismului în cele două state.

Udrea a precizat, la Chişinău, că în ambele state există un mare potenţial turistic şi se va atrage atenţia asupra creării unor circuite turistice comune.

În acest sens, ea a menţionat proiectul ‘Drumul vinului’ între România şi Republica Moldova, spunând că se va încerca posibilitatea de a găsi finanţare pentru un asemenea proiect din fonduri europene, în programul de cooperare România-Republica Moldova.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult