Acasa InternationalBasarabia UPDATE – Elicopter SMURD, prăbuşit în Republica Moldova (VIDEO)

UPDATE – Elicopter SMURD, prăbuşit în Republica Moldova (VIDEO)

scris de M.A.B.
44 afisari

UPDATE – Eduard Harunjen, Procurorul General interimar al Republicii Moldova, a declarat pentru Mediafax că a fost declanşată o anchetă în urma prăbuşirii elicopterului SMURD, în cadrul căreia martorii oculari au declarat că „a avut loc oprirea motorului în zbor”.

Patru persoane au murit după ce un elicopter SMURD s-a prăbuşit joi în raionul Cantemir din Republica Moldova.

primele-detalii-de-la-locul-prabusirii-elicopterului-smurdConform surselor citate de site-ul Unimedia, elicopterul s-a prăbuşit în zona localităţii Haragaş, în raionul Cantemir, în apropierea frontierei cu România.

Potrivit unor surse  este vorba despre Mihaela Dunea, doctor de la spitalul „Sfântul Spiridon din Iași”, Gabi Sandu asistent, pilotul Doru Gavril, dar și mecanicul aparatului de zbor, Voicu Socae. Toate persoanele decedate sunt cetățeni români.

Ministerul Afacerilor Interne informează că patru persoane au decedat în urma prăbușirii unui elicopter SMURD în zona raionului Cantemir, localitatea Haragâș din Republica Moldova.

„Am fost informați de autoritățile din Republica Moldova de dispariția elicopterului. Nu avea pacient la bord, ar fi dispărut din zona Cantemir-Haragâș. Este elicopterul nostru. MAI se află în contact cu forțele de intervenție”, au precizat oficiali din MAI.

La bordul elicopterului se afla un echipaj format dintr-un pilot, copilot, medic și asistent.

Elicopterul prăbușit în Republica Moldova ar aparține SMURD Iași a declarat, pentru ARGEPRES, colonel Dan Paul Iamandi.

„Autoritățile din Republica Moldova au confirmat prăbușirea unui elicopter SMURD. După toate datele, se confirmă că elicopterul aparține SMURD Iași”, a spus Dan Paul Iamandi, șeful ISU Iași.

Este cel de-al doilea elicopter SMURD prăbușit cu echipaj la bord în ultimii zece ani.

Potrivit martorilor, trei corpuri au fost scoase carbonizate, iar unul era dezmembrat.

Oamenii din Capaclia, localitate învecinată satului Haragâș, spun că elicopterul zbura cu un zgomot straniu apoi deasupra unei fâșii forestiere s-a prăbușit, aceștia au văzut fum și o fâșie de foc.

În zonă plouă torențial. Cel mai probabil probuțirea a avut loc din cauza condițiilor meteo nefavorabile.

Elicopterul pleca spre Cahul pentru a aduce un pacinet la Chișinău. La ora 14.13, aparatul de zbor a dispărut de pe radar.

n această dimineață același elicopter a fost solicitat șla Vulcănești. pentru a transporta aerian și monitorizat un pacient, internat în spitalul rational. Era vorba despre o femeie de 85 de ani, care suferă de bronhopneumonie, insuficiență respiratorie și renală acută.

Pe parcursul zborului, pacienta a fost monitorizată medical de către paramedicii și medicii SMURD Iași. La ora 12:10 minute elicopterul a aterizat pe stadionul Dinamo din Chișinău, femeia fiind preluată de către o ambulanță 903 și transportată la Spitalul de Urgență. Aceasta a fost a 19 operațiune aeriană SMURD pe teritoriul Republicii Moldova.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult