Acasa InternationalBasarabia Executivul de la Chisinau si-a dat demisia. Noul Parlament va fi convocat marti

Executivul de la Chisinau si-a dat demisia. Noul Parlament va fi convocat marti

scris de M.A.
1 afisari

Guvernul R.Moldova şi-a anunţat, luni, demisia, după validarea alegerilor pentru un nou Parlament, conform legislaţiei în vigoare.

Guvernul Filat
Executivul de la Chisinau si-a dat demisia (Foto: Moldpres)


Hotărârea privind cererea de demisie, aprobată luni în ultima şedinţă a actualului Cabinet de Miniştri, urmează să fie prezentată la prima şedinţă de constituire a Parlamentului, transmite Moldpres. Prim-ministrul Vlad Filat a menţionat că, potrivit articolului 103 din Constituţia Republicii Moldova, „Guvernul îşi exercită mandatul până la data validării alegerilor pentru un nou Parlament”. În acelaşi timp, conform normei constituţionale menţionate, „Guvernul continuă să îndeplinească numai funcţiile de administrare a treburilor publice, până la depunerea jurământului de către membrii noului Guvern”.

În ediţia de luni a Monitorului Oficial al Republicii Moldova a fost publicat Decretul, semnat de Preşedintele interimar Mihai Ghimpu, cu privire la convocarea Parlamentului nou-ales. Aceleaşi număr mai conţine şi Avizul Curţii Constituţionale cu privire la confirmarea legalităţii Parlamentului Republicii Moldova, precum şi Hotărîrea CC cu privire la validarea mandatelor deputaţilor aleşi în Parlamentul Republicii Moldova de legislatura a XIX-a.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult