Acasa InternationalBasarabia Explozii la câțiva pași de Zelenski și premierul Greciei, în Odesa

Explozii la câțiva pași de Zelenski și premierul Greciei, în Odesa

scris de M.A.B.
227 Afisari

Mai multe explozii s-au înregistrat miercuri la mai puţin de 200 de metri de convoiul oficial de vehicule în care se aflau preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski şi premierul grec Kyriakos Mitsotakis, înainte ca ei să se întâlnească în Odesa.

Potrivit televiziunii private greceşti SKAI, exploziile au survenit la numai aproximativ 150 de metri de convoi şi au fost provocate de un atac rusesc cu drone. Imediat după explozii, vehiculele care transportau delegaţia greacă au fost deviate de pe traseul stabilit, conform instrucţiunilor autorităţilor ucrainene, relatează acelaşi post.

Nu este clar dacă dronele au lovit o ţintă anume ori au explodat în urma doborârii lor de către antiaeriana ucraineană. Alte media din Grecia relatează despre un atac cu rachete, nu cu drone.

Premierul Mitsotakis şi toţi membrii delegaţiei sale sunt bine

Potrivit corespondentului la faţa locului al televiziunii publice greceşti ERT, atacul cu rachete a survenit ulterior, în timpul reuniunii dintre Zelenski şi Mitsotakis, atunci fiind declanşate şi sirenele de raid aerian, potrivit Agerpres.

„N-am avut timp să ajungem într-un adăpost, a fost o experiență zguduitoare”, a declarat ulterior Kyriakos Mitsotakis.

Surse guvernamentale greceşti au semnalat că premierul Mitsotakis şi toţi membrii delegaţiei sale sunt bine, iar la câteva minute după incident premierul grec şi preşedintele ucrainean, amândoi teferi, au avut întâlnirea programată.

Vizita premierului grec la Odesa, menită să confirme sprijinul Greciei faţă de Ucraina în războiul cu Rusia, nu a fost anunţată public în prealabil, abia miercuri presa greacă relatând despre ea.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS