Acasa InternationalBasarabia Festivalul „Zilele Basarabiei” la București – „O oră din trecut”

Festivalul „Zilele Basarabiei” la București – „O oră din trecut”

scris de M.A.B.
15 afisari

Organizaţia Studenţilor Basarabeni din Bucureşti desfășoară, în perioada 24-28 martie, cea de-a IX-a ediţie a Festivalului „Zilele Basarabiei”. Evenimentul este prilejuit de împlinirea, la 27 martie, a 98 de ani de la Unirea Basarabiei cu România.

afis ora din trecutÎn cadrul Festivalului „Zilele Basarabiei” se va desfășura o activitate culturală și educațională „O oră din trecut” împreună cu liceenii.
Proiectul, care va avea loc în data de 24 și 25 martie în trei licee din București, cuprinde o oră de istorie cu tema Unirea de la 27 Martie 1918.
Astfel joi, 24 Martie, la ora 10:00 se va ține ,,O oră din trecut” în cadrul Colegiului Național „Gheorghe Lazar” din București. Vineri, 25 martie, ora de istorie se va ține în alte două licee după cum urmează: începând cu ora 11:30 la Colegiului Național „Matei Basarab” , iar la ora 15.30 la Liceul Teoretic „Jean Monnet”.
Această activitate constă în desfășurarea a trei ore de istorie despre Unirea Basarabiei cu Țara-Mamă la care vor participa tineri elevi de pe cele două maluri ale Prutului. Orele de istorie vor fi predate de voluntari de pe cele două maluri ale Prutului. Ei vor prezenta claselor a X-a și a XI-a evenimentele ce au avut loc pe 27 martie 1918. Astfel, elevii vor avea posibilitatea să își expună opiniile, gândurile și cunoștințele dobândite atât în orele de istorie, cât și în afara școlii.
Elevii voluntari au parte de coordonare din partea profesorilor: doamna Căplescu Iuliana – profesor de istorie în cadrul Colegiului Național „Matei Basarab”, doamna Chioveanu Mirela – profesor de istorie în cadrul Colegiului Național „Gheorghe Lazăr” și doamna Pătulea Veronica – profesor de istorie în cadrul Liceului Național „Jean Monnet”.
Ora de istorie se va desfășura în colaborare cu Inspectoratul Școlar al Municipiului București.
Acest eveniment va reînvia amintirea zilei de 27 martie și o va face cât mai simțită pentru elevii de liceu prezenți la activitate.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult