Acasa InternationalBasarabia Filat acuză un atac regizat la băncile de la Chişinău

Filat acuză un atac regizat la băncile de la Chişinău

scris de D.P.
0 afisari

Premierul Vlad Filat cere convocarea unei şedinţe extraordinare a parlamentului pentru a examina situaţia creată după mai multe atacuri asupra acţionarilor unor bănci din Republica Moldova.

Vlad_Filat

Vlad Filat

Vlad Filat a anunţat luni că, în luna iulie şi august au avut loc mai multe tentative de preluare ilegală a unor pachete de acţiuni ale unor acţionari de la patru bănci din Republica Moldova. El a lăsat să se înţeleagă că a fost vorba de un atac regizat, care ar fi destabilizat şi securitatea Republicii Moldova. Filat a adăugat că aceste atacuri au fost posibile şi cu contribuţia unor funcţionari de stat şi judecători şi a cerut pedepsirea acestora.

Vlad Filat a precizat că a discutat situaţia creată cu ambasadorii statelor membre UE acreditaţi la Chişinău, dar şi cu alţi oficiali europeni, iar guvernul a întreprins mai multe măsuri pentru a restabili situaţia. Luni seara, în cadrul unei emisiuni televizate, Filat a anunţat că formaţiunea sa va cere convocarea unei sesiuni extraordinare a parlamentului.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult