Acasa InternationalBasarabia Filat, invitat de Smirnov la Tiraspol

Filat, invitat de Smirnov la Tiraspol

scris de M.A.
2 afisari

Preşedintele autoproclamatei Republici Moldovenesti Nistrene, Igor Smirnov, l-a invitat pe prim-ministrul Republicii Moldova, Vlad Filat, în vizită oficială la Tiraspol, anunţă aşa-zisul minister al Afacerilor Externe al Transnistriei.

Filat-smirnov

Vlad Filat si Igor Smirnov (foto: flux.md)

Ora şi locul posibilei întâlniri au fost transmise de Ministrul de Externe al RMN, Vladimir Iastrebciak, într-o scrisoare oficială către vicepremierul pe problemele reintegrării, Eugen Carpov. Scrisoarea a fost înmânată în timpul negocierilor care au loc zilele acestea la Viena, scrie Unimedia.md. În scrisoare se precizează poziţia părţii transnistrene privind o serie de probleme de importanţă deosebită în contextul procesului de normalizare a relaţiilor dintre Republica Moldova şi Transnistria, se mai spune în comunicat.

În zilele de 4-5 aprilie, la Viena, a avut loc o nouă rundă de consultări informale în formatul 5+2 în vederea reglementarii conflictului transnistrean, cu participarea vicepremierului responsabil pentru reintegrare, Eugen Carpov, şi ministrului Afacerilor Externe si Integrarii Europene, Iurie Leancă. Ultima dată Filat s-a întâlnit cu Smirnov în august 2010, în timpul unui meci de fotbal care s-a desfăşurat pe stadionul din Tiraspol.

1 comentariu

codul obsedant 06-04-2011 - 07:18

ce fata de i.diot are acest SMARNOV,parca ar fi GHADDAFI,terminati fratilor cu acesti sclerozati,faceti-le un control neurologic ca sant dusi cu capul din cauza varstei,avem si noi multi ,unul de peste 80 de ani care isi tot da cu presupusul,cand el este produsul gandirii so.vietice a anilor 50.cand au fost desfiintati taranii romani.Ia vedeti ce varsta avea cand s-a facut colectivizarea si cind a fost ultimul val de arestari a taranilor care nu vroiau sa intre in C.A.P.-ANUL 1959,va spun eu caruia mi s-a luat bunicul de pe aratura,inchis 8 ani,judecat de tribunalul militar la Pitesti si eliberat in 1963 cu scuze ca in zona de munte in care era, nu se putea face CAP iar martorii din 1959,care au fost rechemati la recurs nu au mai stiut ce au declarat in 1959 si nu li s-a deschis dosar penal pentru marturie mincinoasa, pentru ca au fost folositi de regim.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult