Acasa InternationalBasarabia Filat îşi retrage candidatul şi îl sprijină pe Chirtoacă

Filat îşi retrage candidatul şi îl sprijină pe Chirtoacă

scris de M.A.B.
7 afisari

PLDM şi-a retras candidatul din cursa electorală pentru primăria Chişinăului şi îl va susţine pe actualul edil al capitalei, Dorin Chirtoacă (PL). Anunţul a fost făcut vineri, în cadrul unui briefing, de către liderul PLDM, Vlad Filat.

Dorin Chirtoaca si Vlad Filat (protv.md)

Dorin Chirtoaca si Vlad Filat (protv.md)

Potrivit lui Filat, lucrurile nu merg bine în AIE, iar atacurile şi conflictele din ultimele luni ar putea arunca Moldova într-un haos. „În urma ultimelor evaluări şi din dorinţa de a nu lăsa capitala comuniştilor, PLDM a luat o decizie strategică să susţină candidatul AIE cel mai bine poziţionat. PLDM îl va sprijini în cursa electorală pe Dorin Chirtoacă„, a spus Filat, citat de Moldpres. El a adăugat că această decizie este una asumată şi a fost susţinută de întreaga echipă. „Nu este vorba de o cedare, ci este un sacrificiu pentru a aduce liniştea şi câştigul alegerilor din primul tur”, a afirmat Filat. Liderul liberal democraţilor a lansat un apel de solidarizare şi către ceilalţi colegi din AIE. „Sper că gestul va fi unul de mobilizare. În ceea ce priveşte campania electorală, noi vom munci pentru un scor bun pe ţară”. Fostul candidat PLDM la primăria capitalei R.M,  Victor Bodiu, prezent şi el la eveniment, a spus că nu este supărat pentru această decizie şi o sprijină sincer, iar, în campanie, va lucra pentru lista de consilieri. „Este un anunţ despre viitorul Alianţei pentru Integrare Europeană. Voi fi scurt, pentru a nu lăsa loc de interpretări. Lucrurile nu arată deloc bine în ce priveşte viitorul AIE. Conflictele din AIE s-au transformat într-un adevărat război intern, mai ales în campania pentru Chişinău. Toţi am greşit în campanie. Ce este important, să ne trezim la timp. Să lăsăm orgoliile, să arătăm că suntem responsabili, că nu avem interese înguste de partid”, a precizat Vlad Filat.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult