Acasa InternationalBasarabia Filat-Ponta: Gazoductul Iaşi-Ungheni, proiect de interes naţional VIDEO

Filat-Ponta: Gazoductul Iaşi-Ungheni, proiect de interes naţional VIDEO

scris de M.A.
1 afisari

Construcţia gazoductului Iaşi-Ungheni va fi declarată de guvernele României şi Republicii Moldova proiect de interes naţional pentru ambele state, afirmă Vlad Filat.

Vlad Filat la Moldova in direct

Vlad Filat

Premierul R Moldova a declarat joi seară la postul naţional de televiziune Moldova 1 că a convenit aceast lucru în timpul întâlnirii pe care a avut-o miercuri, la Bucureşti, cu Victor Ponta. “În ceea ce ţine de gazoduct, am convenit ca la următoarele şedinţe ale guvernelor de la Chişinău şi Bucureşti să fie declarat ca proiect de interes naţional. Aceasta presupune o cu totul şi cu totul altă atitudine şi implicare”, a declarat Vlad Filat.

Premierul de la Chişinău nu a precizat când ar putea fi finalizată construcţia gazoductului, dar a menţionat că, până la sfârşitul lunii, urmează să fie elaborat caietul de sarcini care va stabili mai exact care va fi perioada de timp necesară. De asemenea, el a declarat că a convenit cu premierul de la Bucureşti şi în privinţa implementării proiectului de interconectare a reţelelor energetice Iaşi-Ungheni.

Printre subiectele care au fost abordate în cadrul întrevederii premierului Vlad Filat cu omologul Victor Ponta s-au numărat diversificarea şi aprofundarea relaţiilor bilaterale pe multiple planuri, dar şi colaborarea ce vizează parcursul de integrare europeană a Republicii Moldova. Cei doi premieri au făcut miercuri o trecere în revistă a acţiunilor de pe agenda bilaterală realizate până în prezent, menţionând, totodată, că există un mare potenţial pentru dezvoltarea cooperării în continuare.

Filat l-a felicitat pe Victor Ponta cu ocazia învestirii în funcţie, dorindu-i mult succes în activitatea din continuare. Totodată, acesta a menţionat că, în ultimii doi ani, relaţiile moldo-române au cunoscut o ascensiune continuă şi s-a declarat convins că aceeaşi dinamică va fi păstrată şi în continuare. După întrevedere, cei doi premieri au mers pe Arena Naţională din Bucureşti, unde au asistat la finala Ligii Europa, disputată între echipele spaniole Atletico Madrid şi Athletic Bilbao.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult