Acasa InternationalBasarabia Filat s-a intalnit cu Radoslaw Sikorski in Grecia

Filat s-a intalnit cu Radoslaw Sikorski in Grecia

scris de Ziua Veche
3 afisari

.Dupa ce s-a intalnit in jurul pranzului cu Traian Basescu, la Iasi, prim-ministrul Vlad Filat a avut joi seara, in Grecia, o cina de lucru cu ministrul Afacerilor Externe al Republicii Polonia, Radoslaw Sikorski, transmite Moldpres.


Cei doi oficiali au facut o trecere in revista a relatiilor bilaterale moldo-poloneze. In context, s-a mentionat ca, in ultimul an, s-a atestat o impulsionare semnificativa a dialogului politic dintre cele doua tari, inregistrandu-se si o tendinta pozitiva in schimburile comerciale bilaterale. Prim-ministrul Vlad Filat a apreciat sprijinul constant al Poloniei pentru Republica Moldova si a mentionat ca pentru tara noastra Polonia este un prieten sincer si de nadejde. Vlad Filat a spus ca R. Moldova este antrenata intr-un amplu proces, care are ca obiectiv final aderarea la UE. Prim-ministrul a precizat in context ca, in septembrie, Republica Moldova urmeaza sa fie vizitata de doua grupuri de experti europeni. „Exista sanse bune ca in octombrie sa primim de la UE un document ce va deschide o perspectiva clara vizavi de liberalizarea regimului de vize”, a mentionat Premierul. De asemenea, Vlad Filat s-a referit la progresul in procesul de negocieri pe marginea Acordului de Asociere si a precizat ca, in aceasta toamna, urmeaza sa demareze si negocierile pe marginea Acordului de Comert Liber si Aprofundat cu Uniunea Europeana. Radoslaw Sikorski a apreciat transformarile democratice care au avut loc in Republica Moldova in ultimul an, reiterand sprijinul tarii sale pentru realizarea obiectivului de integrare europeana, declarat de Guvernul de la Chisinau.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult