Acasa InternationalBasarabia Filat s-a întâlnit la Odesa cu Şevciuk, liderul transnistrean

Filat s-a întâlnit la Odesa cu Şevciuk, liderul transnistrean

scris de M.A.
5 afisari

Prim-ministrul Republicii Moldova, Vlad Filat, şi liderul nerecunoscut al regiunii transnistrene, Evgheni Şevciuk, au convenit vineri la Odesa să continue dialogul pentru îmbunătăţirea relaţiilor economice şi îmbunătăţirea calităţii vieţii cetăţenilor de pe ambele maluri ale Nistrului.

Vlad Filat si Evgheni Sevciuk

Vlad Filat si Evgheni Sevciuk

Cei doi au făcut declaraţii în acest sens la finalul primei întrevederi bilaterale oficiale după alegerea lui Şevciuk în fruntea regiunii separatiste, în urmă cu o lună. Prim-ministrul Vlad Filat a avut, vineri, la Odesa (Ucraina), o întrevedere cu liderul din Transnistria, Evgheni Şevciuk. După întrevedere, premierul R. Moldova a declarat că cel mai important rezultat al discuţiei este faptul că s-a ajuns la înţelegerea ca dialogul în continuare să fie unul deschis şi permanent, iar grupurile de lucru pentru consolidarea încrederii să-şi continue activitatea.

Vlad Filat a accentuat că se va munci în continuare pentru îmbunătăţirea situaţiei economice şi a vieţii cetăţenilor de pe ambele maluri ale Nistrului, precizând că Chişinăul nu a introdus niciodată taxe pentru mărfurile produse în regiunea transnistreană. Prim-ministrul Filat a anunţat că, în cadrul întrevederii de vineri, s-a convenit asupra reluării transportului feroviar pe cele două maluri ale Nistrului, iar Evgheni Şevciuk a menţionat că, în timpul apropiat, grupurile de lucru urmează să stabilească graficul circulaţiei trenurilor.

La rândul său, Evgheni Şevciuk a menţionat că întrevederea cu Vlad Filat a fost una bună şi a mulţumit Ucrainei pentru efortul depus ca aceasta să aibă loc. El a apreciat deschiderea Chişinăului în ceea ce ţine de soluţionarea problemelor existente şi a accentuat în mod special problemele din domeniul economic. Evgheni Şevciuk s-a arătat convins că întrevederea de vineri va da mai multe rezultate pozitive în timp.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult