Acasa InternationalBasarabia Focuri de armă la frontiera România-R. Moldova

Focuri de armă la frontiera România-R. Moldova

scris de M.A.
13 afisari

Tensiuni diplomatice între R. Moldova şi România, după ce un cetăţean din stânga Prutului a fost împuşcat de un poliţist român de frontieră.

pistolPremierul de la Chişinău, Vlad Filat, consideră nejustificate acţiunile poliţistului român de la Punctul de trecere a frontierei GiurgiuleştiGalaţi. ‘Nimic nu poate justifica moartea unui om sau rănirea unui om. Sunt alte posibilităţi pentru a contracara aceste încălcări’, a declarat Vlad Filat într-o conferinţă de presă.

De asemenea, ministrul Afacerilor externe, Teodor Baconschi, şi omologul său de la Chişinău, Iurie Leancă, au avut duminică seara o convorbire telefonică în legătură cu acest incident. Cei doi oficiali şi-au exprimat regretul pentru producerea acestuia şi au subliniat importanţa unei investigaţii minuţioase şi a cooperării strânse între autorităţile Republicii Moldova şi României în vederea elucidării circumstanţelor în care s-a produs incidentul.

Un tânăr cetăţean moldovean a fost împuşcat, duminică, de un polişist de frontieră român, la punctul vamal GalaţiGiurgiuleşti, incidentul fiind provocat de cetăţeanul moldovean, care a refuzat să se supună controalelor. Potrivit informaţiilor preliminare, poliţiştii de frontieră români i-au cerut cetăţeanului moldovean, în vârstă de 23 de ani, să permită verificarea maşinii, în momentul în care acesta încerca să intre în România. Tânărul moldovean a refuzat să se supună verificării vehiculului, a întors şi a încercat să revină în Republica Moldova. În acel moment, agenţii poliţiei de frontieră au tras două focuri de armă. Tânărul a fost rănit în zona toracică şi este internat la spitalul din Cahul, unde a fost supus unei intervenţii chirurgicale.

„Tânărul a intrat în punctul vamal românesc, iar vameşii i-au cerut să prezinte autoturismul pentru verificări suplimentare, moment în care acesta a refuzat şi a încercat să fugă cu maşina spre vama moldovenească. În acel moment, unul dintre politiştii de frontieră a tras un foc de armă în direcţia sa, rănindu-l. Bărbatul a continuat drumul spre vama moldovenească. Acolo a fost chemată ambulanţa şi este internat la Cahul, în stare stabilă”, a declarat un oficial din cadrul MAI de la Chişinău.

Incidentul a avut loc duminică dimineaţă, la ora 10.30. Autoturismul cu care se deplasa tânărul avea numere de înmatriculare bulgăreşti, iar autorităţile române suspectau că era furat. De asemeena, pe numele tânărului moldovean a fost întocmit un dosar penal, pentru trecerea ilegală a frontierei şi ultraj.

Serviciul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Galaţi a emis o declaraţie prin care anunţă că moldoveanul a vrut să lovească cu maşina un poliţist de frontieră român. Potrivit poliţiştilor de la frontieră moldoveni, în automobilul tânărului, erau ascunse 300 de pachete cu ţigări, informaţie confirmată şi de Ministerul de Interne al Republicii Moldova.

Incidentul survine într-un moment destul de delicat, la două săptămâni de la împuşcare unui alt tânăr moldovean, de către un soldat rus, la traversarea unui pod peste Nistru.

5 comentarii

ParpanghelE: Splendida WILD LIFE si MESSAGE 16-01-2012 - 15:32

Nasol’h momentu ales de PACIFICATORU ROMAn, care de fapt nu era roman ,era transnitrean de origine dovedit semita, iar victima a avut in portbagaj doar buchete de flori !

Romanul 16-01-2012 - 15:35

Politia lui Basescu. Proxeneti si criminali !

ads 16-01-2012 - 16:33

Idiotul ala de ce a trebuit sa traga? Raspunde el pt. problemele care apar in randurile populatiei din Republica Moldova, si sentimentele antiromane?

Pribeagul 16-01-2012 - 21:58

Romanii pe o parte, rusii pe alta. Vai de mama lor de… moldoveni.

Copii rapiti. Revenirea la sinul mamei lor, lucru care numai de ei depinde, zic eu, ar insemna pentru ei… regasirea, reintoarcerea fiului pierdut; adica, le-ar rezolva aproape toate problemele.

exocet 16-01-2012 - 23:57

si voi deja ati rezolvat toate problemele voastre?

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult