Acasa InternationalBasarabia Gazprom a dat in judecata Moldovagaz pentru a recupera datoria de 280 de milioane de dolari

Gazprom a dat in judecata Moldovagaz pentru a recupera datoria de 280 de milioane de dolari

scris de Ziua Veche
3 afisari

.Compania rusa Gazprom a actionat in instanta compania Moldovagaz, pentru o datorie de 280 milioane de dolari pentru livrarile de gaze naturale. Pentru anul 2007, Moldovagaz a acumulat o datorie de de 207,884 milioane de dolari. Data la care urmeaza sa fie examinata cererea nu a fost inca stabilita, scrie Gazeta.ru.


In noiembrie 2009, Gazprom s-a adresat cu o cerere similara Curtii de Arbitraj Economic International din Rusia, pentru a recupera o datorie in valoare de 80,279 milioane de dolari, acumulata in al patrulea trimestru din 2006, urmand sa fie examinata la 18 mai 2010.

De asemenea, premierul Moldovei, Vlad Filat, a anuntat ca, de la 1 ianuarie 2011, Moldova va cumpara gaz rusesc la pretul mediu european, conform Golos Rosii. El a precizat ca, in conformitate cu acordul pe termen lung privind conditiile de livrare a gazului rusesc in Moldova pana in 2011, costul anual era calculat la un pret redus, astfel incat R.Moldova a platit doar 90% din pretul mediu european pentru gaz. De la 1 ianuarie 2011 insa, Gazprom va calcula costul gazului fara a mai folosi un coeficient de discount.

0 comentariu

STAN PATITU 30-11-2010 - 17:59

De unde profit in decembrie daca nu dau publicitate?

un crestin 30-11-2010 - 21:46

citat:”Televiziunea generalistă 10 TV va fi difuzată prin satelit, la nivel naţional,…”

– Numai la nivel national ?
M-am suparat.

Citeşte mai mult pe http://www.ziuaveche.ro

roman 01-12-2010 - 07:40

ei detin suprematia in ceea ce priveste castigul in mass media sa fie clar , sunt ?”intinsi si in multe state vecine cu tv prin cablu. de unde scot profit mare si nu prea investesc mare lucru !! vedeti doar abonamentele la cablu din Romania si e destul !In multe orase au eliminat toti concurentii prin acapararea firmelor concurente cu care s-au luptat in diverse moduri chiar si mai dure ajungandu-se la procese interminabile. Apoi le-au cumparat ceilalti calisti mai mici cedand acestor dispute. si acum nu mai au griji.asa ca….

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult