Acasa InternationalBasarabia Ghimpu il contreaza pe Lavrov

Ghimpu il contreaza pe Lavrov

scris de Ziua Veche
8 afisari

“Lavrov sa nu caute nod in papura, pentru ca in Republica Moldova functioneaza toate institutiile statului, guvernate de Alianta pentru Integrare Europeana”. Aceasta este reactia presedintelui interimar moldovean, Mihai Ghimpu, la declaratia ministrului rus de externe, Serghei Lavrov, in legatura cu rezolutia OSCE, care indeamna Rusia sa-si retraga trupele armate de pe teritoriul Republicii Moldova, informeaza Jurnal de Chisinau.

Ministrul rus, Lavrov, a declarat ca Rusia va astepta ca in Republica Moldova sa aiba loc alegerile, dupa care „vor fi trase concluziile referitoare la planurile Chisinaului”. Potrivit declaratiilor lui Lavrov, motivul acestui termen de asteptare este instabilitatea politica din RM.

„Orice pas inainte este franat de faptul ca, deocamdata, este neclar cine ia deciziile la Chisinau. Alianta care a venit la putere dupa alegeri nu reuşeste sa formuleze o pozitie unica”, a mai spus ieri ministrul Lavrov.

Mihai Ghimpu a cerut, prin decret prezidential, retragerea urgenta a armatei ruse de pe teritoriul Republicii Moldova. Tot prin decret prezidential, ziua de 28 iunie 1940 a fost numita ziua ocupatiei sovietice.


This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult