Acasa InternationalBasarabia Ghimpu l-ar da pe Voronin ruşilor pe gaz mai ieftin

Ghimpu l-ar da pe Voronin ruşilor pe gaz mai ieftin

scris de D.P.
2 afisari

Liderul Partidului Liberal (PL) din Republica Moldova, fostul preşedinte interimar Mihai Ghimpu, l-ar da ruşilor pe rivalul său politic, liderul comuniştilor, Vladimir Voronin, fostul preşedinte al ţării, în schimbul reducerii preţului la gazele livrate de Gazprom.

Mihai Ghimpu

foto: Agerpres

Ghimpu a făcut aceste declaraţii marţi seara, după o întrevedere cu ambasadorul rus la Chişinău Valeri Kuzmin, după ce acelaşi diplomat declara cu o săptămână în urmă că Rusia ar putea reduce preţul la gaze dacă Chişinăul i-ar propune ceva care ar interesa-o, făcând referire la Ucraina, care a acceptat staţionarea în continuare a bazei militare ruse la Sevastopol, notează Agerpres.

Solicitat să comenteze ce ar putea propune Chişinăul Moscovei în schimbul reducerii preţului la gaze, Ghimpu a declarat mai în glumă, mai în serios că o soluţie ar fi să-l dea pe Voronin ruşilor. „Cred că să-l dăm pe Voronin. Poate le este drag, cine ştie”, a spus Ghimpu.

Voronin nu a comentat deocamdată aceste declaraţii, dar relaţiile antagoniste dintre cei doi şi schimburile de replici dure nu mai reprezintă o noutate pentru politica de la Chişinău.

O situaţie de acest gen din campania electorală din noiembrie 2010 a devenit chiar anecdotică, fiind intitulată sugestiv “Istoria suptului”, după schimburi de replici prin intermediul presei între cei doi, care s-au redus la aceea că după alegeri urma să se vadă “cine de la cine va suge”. Recent, Ghimpu a declarat că Voronin este perdantul, pentru că a rămas în opoziţie.

În schimb, Voronin a făcut nenumărate referiri la starea mintală şi capacităţile intelectuale ale lui Ghimpu, despre care a spus că a absolvit facultatea în 14 ani sau că a fost în evidenţa spitalului de psihiatrie, din care cauză l-a şi numit ulterior pe un fost director al spitalului consilier prezidenţial. Recent, în cadrul unor declaraţii pentru presă, Voronin l-a numit pe GhimpuMichel de Schizophrenie”.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult