Acasa InternationalBasarabia Ghimpu si parada din 9 mai: “Rusia reactioneaza de parca mi-ar fi dat un ordin”

Ghimpu si parada din 9 mai: “Rusia reactioneaza de parca mi-ar fi dat un ordin”

scris de Ziua Veche
1 afisari

.Presedintele interimar al Modovei a reactionat la comparatia sa cu Hitler, facuta de presa rusa. Marti, a fost dat Rusiei raspunsul “definitiv si irevocabil” ca presedintele interimar nu va participa la Parada din 9 mai.


Asta nu inseamna ca eu nu condamn fascismul. Ideea este ca armata sovietica a intrat pe teritoriul Moldovei inca in 1940, inainte de razboi, iar, dupa aceea, a ajutat la instaurarea regimului separatist in Tiraspol”, a declarat Mihai Ghimpu intr-o emisiune a postului ProTV Chisinau. Presedintele interimar considera ca aceasta decizie nu va afecta relatiile Moldovei cu Rusia si este sigur ca autoritatile ruse ii vor respecta decizia, scrie agentia Interfax. “Rusia mi-a trimis invitatie la parada, dar se poarta de parca mi-ar fi dat un ordin. Pentru ca nu vreau sa onorez aceasta invitatie, ei ma compara cu Hitler! Trebuie sa manifestam demnitate umana, altfel vom pleca fruntea si ne vom intoarce la ocupatia rusa”, a declarat Ghimpu.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult