Acasa InternationalBasarabia Ghimpu vrea rechemarea ambasadorului moldovean din Rusia

Ghimpu vrea rechemarea ambasadorului moldovean din Rusia

scris de Ziua Veche
1 afisari

.Presedintele interimar al Republicii Moldova, Mihai Ghimpu, doreste rechemarea ambasadorului Republicii Moldova din Rusia, Andrei Neguta, pe care il acuza de partizanat politic.

Voi cere sa ne intalnim toti patru lideri ai Aliantei pentru Integrare Europeana si vom decide, pentru ca daca era dreptul meu, fara sa ma consult cu guvernul, demult il rechemam. Fie el comunist, liberal sau democrat, nu putem admite ca un ambasador sa sustina un partid sau altul”, a declarat Ghimpu joi seara in cadrul unei emisiuni la televiziunea publica cu referire la ambasadorul Republicii Moldova in Federatia Rusa, transmite Unimedia.

Potrivit lui Ghimpu, Guvernul este cel care trebuie sa prezinte materiale pentru a emite decretul si a-l rechema din functie pe ambasador, insa, pana la moment, acest lucru nu s-a facut. “Demult am vorbit in privinta aceasta, noi vrem democratie, demolarea comunistilor si guvernarea lor, dar deseori ii inlaturam pe ai nostri, care au luptat pentru schimbare, si ii lasam pe ai lor”, a adaugat presedintele interimar.

Mihai Ghimpu s-a aratat nemultumit de activitatea ambasadorului Neguta, dar si a altor diplomati, fara sa dea nume, precizand ca acestia trebuie sa fie preocupati de interesele statului, atragerea investitiilor, si nu de promovarea comunistilor. “Mai sunt si altii care stau bine si cald, insa noi vom merge dupa principiul: ai incalcat – la revedere”, a subliniat Ghimpu.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult