Acasa InternationalBasarabia Guvernul de la Chişinău şi-a depus demisia

Guvernul de la Chişinău şi-a depus demisia

scris de M.A.B.
7 afisari

Cabinetul de Miniștri din Republica Moldova și-a anunțat demisia miercuri, în cadrul ședinței de guvern, în contextul validării de către Curtea Constituțională a rezultatelor alegerilor parlamentare din 30 noiembrie, informează Moldpres.
guvern moldovaCererea de demisie a guvernului va fi prezentată spre examinare Parlamentului, care urmează să se întrunească în ședință plenară până la 30 decembrie. Până la depunerea jurământului de către membrii noului executiv, guvernul în exercițiu va îndeplini doar funcțiile de administrare a treburilor publice.

Premierul în exercițiu Iurie Leancă a mulțumit membrilor Cabinetului de Miniștri pentru colaborare. ‘Mulțumesc pentru că am reușit să creăm o atmosferă pozitivă, constructivă și având sentimentul de echipă am reușit să ne axăm pe problemele societății și să ducem la bun sfârșit mai multe lucruri bune. Tema pentru acasă rămâne valabilă și continuitatea va fi principiul-cheie de care urmează să se ghideze următorul cabinet de miniștri’, a declarat
Leancă.

Potrivit Constituției Republicii Moldova, guvernul își exercită mandatul până la data validării alegerilor pentru un nou Parlament, menționează Moldpres.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult