Acasa InternationalBasarabia Herman Van Rompuy: UE sprijină reformele din R. Moldova

Herman Van Rompuy: UE sprijină reformele din R. Moldova

scris de M.A.
3 afisari

Aflat într-o vizită în Republica Moldova, preşedintele Consiliului European, Herman Van Rompuy, a adus la Chişinău un mesaj de sprijin pentru implementarea practică a reformelor asumate de autorităţile din Republica Moldova şi a declarat că UE este gata să sprijine la modul practic reformele, aplicând principiul „mai mult pentru mai mult”.

Rompuy si Filat

Herman Van Rompuy si Vlad Filat (foto: gov.md)

Acest lucru se referă în mod special la priorităţi precum eradicarea corupţiei şi reformarea sectorului judiciar.

Preşedintele Consiliului European a apreciat ca fiind ascendente relaţiile dintre Bruxelles şi Chişinău şi a spus că Republica Moldova este văzută ca un lider al Parteneriatului Estic, transmite RRA.

Oficialul european a subliniat, în cadrul unei conferinţe de presă, că UE va continua să acorde susţinere financiară, în special pentru realizarea reformelor.

O Republica Moldova de succes va deveni o piesă importantă în puzzle-ul unei Europe întregite, paşnice şi de succes. Iar cel mai important este faptul că Republica Moldova poate deveni un model de succes pentru alte ţări din regiune.

Premierul Vlad Filat a recunoscut că perioada următoare va fi una dificilă pentru guvernul de la Chişinău, şi asta, pentru că trebuie să înceapă realizarea reformelor dificile în care s-a angajat.

„Am ajuns la etapa în care urmează să implementăm partea de reforme pe care ne-am asumat-o. În acest context, reforma justiţiei, lupta împotriva corupţiei reprezintă prioritatea absolută în activitatea guvernului şi contăm în continuare pe sprijinul UE„, a declarat Vlad Filat.

Referindu-se la criza politică internă din Republica Moldova, generată de imposibilitatea de a alege un şef de stat, Herman Van Rompuy a spus că „stabilitatea politică este extrem de importantă pentru susţinerea procesului de reforme”, sugerând astfel clasei politice să găsească o soluţie pentru alegerea preşedintelui.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult