Acasa InternationalBasarabia Ilascu ii raspunde lui Lavrov: Suntem satui pana in gat de fratia ruseasca!

Ilascu ii raspunde lui Lavrov: Suntem satui pana in gat de fratia ruseasca!

scris de Ziua Veche
3 afisari

.Dupa reactia Ministerului rus de Externe cu privire la decorarea “calailor” grupului Ilascu cu Ordinul Republicii, Ilie Ilascu i-a raspuns acestuia printr-o declaratie publicata duminica, informeaza Ziarul de Garda, citat de jurnal.md.

Dupa ce presedintele Mihai Ghimpu a semnat decretul de acordare a Ordinului Republicii membrilor grupului “Ilascu”, criminalii de stat de la Tiraspol, cat si elementele sovine de la Moscova, au declansat o isterie stalinista. S-a alaturat acestei masinarii chiar si Ministerul de Externe al Federatiei Ruse, in persoana domnului Serghei Lavrov. Nu doresc sa-mi pun mintea cu leprele autohtone, care de o saptamana fac spume la gura, insa actiunile lui Serghei Lavrov nu le pot trece cu vederea”, sustine Ilascu.

In declaratia sa, acesta tine sa-i “aduca la cunostinta” lui Lavrov ca Republica Moldova este din anul 1991 un stat liber, suveran si independent, care “nu are nevoie de dojeneala fratelui mai mare”. “Suntem satui pana in gat, de fratia ruseasca a ultimilor 70 de ani, cand ne-ati luat cu japca tot ce am avut…”, se arata in declaratie.

Potrivit lui Ilie Ilascu, clasa politica de la Moscova da dovada de fatarnicie si duplicitate, atunci cand afirma pe fata ca recunoaste integritatea teritoriala a Republicii Moldova, iar pe la spate – “intreprinde actiuni energice de dezmembrare teritoriala a statului moldovenesc”.

“Noi demult cunoastem ca asa-zisele tratative interminabile de reglementare a diferendului transnistrean, de aproape 20 de ani, sunt niste aberatii plasate de Moscova in zona pentru a mentine in continuare, cu forta, Republica Moldova in sfera de influenta a Rusiei”, afirma Ilascu in finalul declaratiei.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult