Acasa InternationalBasarabia Ilie Ilascu il va sprijini pe Mihai Ghimpu

Ilie Ilascu il va sprijini pe Mihai Ghimpu

scris de Ziua Veche
1 afisari

.Fostul detinut politic de la Tiraspol, Ilie Ilascu, condamnat in 1993 la moarte de regimul separatist din Transnistria, a anuntat ca se va implica in procesele politice din R. Moldova si il va sustine pe Mihai Ghimpu si formatiunea sa – Partidul Liberal, transmite Vocea Basarabiei.


Potrivit lui Ilascu, in ultimele doua luni, mai multi politicieni de la Chisinau i-ar fi facut oferte de a sprijini un partid sau altul. „Unicul care nu m-a ‘tatonat’ si nu mi-a propus nimic a fost Mihai Ghimpu, de aceea am hotarat sa-l sustin”, a declarat Ilie Ilascu intr-un interviu acordat postului TV Moldova 1. Ilascu nu a preciza prin ce se va manifesta sprijinul pe care intentioneaza sa-l ofere lui Mihai Ghimpu. Ilascu considera ca Ghimpu este unicul lider din Moldova care poate rezolva problemele tarii. Vorbind despre decretul „28 iunie”, care a starnit controverse in Moldova si Rusia, Ilascu spune ca, astfel, Ghimpu a testat liderii din Alianta in materie de fidelitate fata de Rusia. Cel care a picat testul este, in primul rand, Marian Lupu, considera fostul detinut de la Tiraspol, care sustine ca nu este un merit faptul ca Lupu a iesit din Partidul Comunistilor din R. Moldova.

Ilie Ilascu (58 de ani) a fost condamnat la moarte de un tribunal al regimului de la Tiraspol, scrie Deca-press. A stat incarcerat din 1992 pana in 2001, cand la 5 mai a fost eliberat urmare a presiunilor exercitate asupra Rusiei de catre structurile internationale. Aflandu-se in detentie, Ilascu a fost ales deputat in Parlamentul de la Chisinau in doua legislaturi. Dupa ce a fost eliberat, a avut interdictia de a intra in Moldova cel putin sapte ani. Este membru al Partidului Romania Mare, fiind ales in doua randuri senator in Parlamentul roman.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult