Acasa InternationalBasarabia Indemnizaţii pentru cei care au avut de suferit pe 7 aprilie 2009

Indemnizaţii pentru cei care au avut de suferit pe 7 aprilie 2009

scris de Ziua Veche
0 afisari

.Victimele evenimentelor din 7 aprilie 2009, printre care 14 persoane civile şi 5 colaboratori de poliţie, vor beneficia de indemnizaţii unice şi de reabilitare sanatorială din partea statului. O decizie în acest sens a fost aprobată, astăzi, de către Guvern, transmite Moldpres.


Ministrul Finanţelor, Veaceslav Negruţa, a declarat, în timpul şedinţei, că, în acest scop, din fondul de rezervă al Guvernului, vor fi alocate 222,7 mii de lei. Din această sumă, 70 mii lei vor fi direcţionate pentru acordarea indemnizaţiilor unice în mărime de 5000 de lei (cca 300 de euro) persoanelor civile, iar în jur de 144 de mii de lei, pentru servicii de reabilitare sanatorială a acestora. În acelaşi timp, una dintre victime, Damian Hîncu, va beneficia de 52 de mii de lei, pentru repetarea anului de studii în Franţa, eşuat din cauza evenimentelor din 7 aprilie. De asemenea, alte 26 de mii de lei vor fi alocate pentru reabilitarea sanatorială a colaboratorilor de poliţie. Potrivit ministrului Justiţiei, Alexandru Tănase, cele 19 persoane au fost selectate în baza cererilor depuse de acestea la Comisia guvernamentală, creată în acest scop în aprilie 2010.

 

Conform datelor Ministerului Justiţiei, numărul total al persoanelor civile, care au avut de suferit ca urmare a evenimentelor din 7 aprilie, se ridică la 467, cea mai mare parte a cărora urmează să fie compensată în baza hotărîrilor judecătoreşti. Totodată, cei 271 de angajaţi ai Ministerului Afacerilor de Interne, afectaţi de aceste evenimente, au beneficiat deja de reabilitare medicală şi de compensaţii băneşti.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult