Acasa InternationalBasarabia Întâlnire 5+2 la Moscova. Vlad Filat este optimist

Întâlnire 5+2 la Moscova. Vlad Filat este optimist

scris de M.A.
3 afisari

Premierul moldovean Vlad Filat este optimist în privinţa întâlnirii de marţi, de la Moscova, care vizează reluarea negocierilor în format „5+2” pentru reglementarea conflictului transnistrean.

Vlad Filat promite un nou guvern până pe 14 ianuarie

Vlad Filat

Filat a precizat că R.Moldova va fi reprezentată la Moscova de vicepremierul pentru Reintegrare, Eugen Carpov. El şi-a exprimat speranţa că în urma acestei întâlniri vor fi reluate negocierile în formatul „5+2„, în vederea identificării unei soluţii pentru conflictul transnistrean, transmite Mediafax.

„Avem şase ani de când nu am avut negocieri în acest sens. Mâine (marţi, n.red.) este o zi importantă pentru noi. Eu privesc lucrurile optimist. S-a muncit extrem de mult. Au fost întreprinse foarte multe acţiuni despre care nu am avut cum să vorbim pentru că au ţinut de negocieri, dar colegii care au fost implicaţi în această activitate au făcut-o cu brio”, a declarat Filat.

Marţi urmează să aibă loc întâlnirea participanţilor la formatul „5+2” în procesul de negocieri privind conflictul transnistrean. Întrunirea urmează să se desfăşoare la Moscova, unde se aşteaptă reluarea, după o pauză de şase ani, a negocierilor oficiale. Întâlnirile de până acum au avut statut neoficial. Formatul „5+2” include Republica Moldova şi Transnistria ca părţi ale conflictului, OSCE, Rusia şi Ucraina în calitate de mediatori, precum şi SUA şi UE cu statut de observatori.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult